Birdy is terug van weggeweest! Na vijf jaar komt de singer-songwriter met haar engelachtige stem eindelijk weer naar België en wel in het kader van haar nieuwe album ‘Young Heart‘. We kenden Birdy als het ingetogen meisje dat al snel met haar eerste single een sterrenstatus bereikte. ‘Skinny Love’ werd door bijna elk Belgisch radiostation veelvuldig gedraaid. Van hetzelfde album, ‘Birdy’ uit 2011, kwam ook de single ‘People Help The People’. Met meer dan 8,2 miljoen maandelijkse luisteraars is de nu volwassen Birdy vandaag de dag nog steeds succesvol.

Haar meest recente album ‘Young Heart’ is donkerder dan de voorgaande plaat ‘Beautiful Lies’. Waar de laatstgenoemde een sprookjesachtige sfeer neerzette, gaat haar nieuwe werk over de kwellingen van een ware artiest die haar best doet het licht te vinden. Donker en licht wisselen elkaar af net als de strijd tussen je willen verstoppen of vluchten in nieuwe ervaringen en plekken. Met dit album omschrijft Birdy haar eenzaamheid, de plek van rouw bij lief en leed en een behoefte om te reizen maar ook een thuis te hebben.

“Ik ben zo trots op dit album. Mijn laatste plaat was theatraler – er gebeurde veel en het was een grote productie. Dit album is veel meer uitgekleed: alles wat er niet hoefde te zijn is er ook niet. Er is geen decoratie. Het voelt extreem persoonlijk. Ik ben de afgelopen vijf jaar volwassener geworden en heb nieuwe dingen meegemaakt die niet alleen mijn beeld van de wereld hebben gevormd maar ook wie ik ben als artiest”.

De Britse zangeres, bekend van de hitsingles ‘Skinny Love’ en ‘Not About Angels’, speelde enkele maanden geleden nog een indrukwekkend livestreamconcert. Ze speelt op 9 mei 2022 in Cirque Royal in Brussel.

Deel: