Birdy heeft deze week haar langverwachte vierde album ‘Young Heart’ uitgebracht. Voorafgaand aan albumrelease verschenen al de nummers ‘Surrender’, ‘Loneliness’ en ‘Deepest Lonely’.

Het is inmiddels vijf jaar geleden dat haar laatste album ‘Beautiful Lies’ uitkwam. In die jaren heeft Birdy de tijd genomen om uit te vinden wie ze werkelijk is en slaat ze een nieuwe weg in. Dit diende als inspiratie voor ‘Young Heart’: een realistisch portret van een artiest die ook de keerzijde van de medaille onder ogen heeft gezien. Het nieuwe album van Birdy is online te beluisteren via alle streamingsplatformen.

“I’m so proud of this album, my last record was a lot more theatrical – there was a lot going on, it was a big production. Whereas this is quite stripped back – anything that didn’t need to be there, isn’t. There’s no decoration. This album just feels very personal – I’ve grown up a lot over the past five years and have experienced new things that have shaped my understanding of the world, but also of who I am as an artist. This album means a lot to me – I want to protect it.”

Over Birdy,

Birdy werd op twaalfjarige leeftijd ontdekt en brak door met haar cover van Bon Iver’s nummer ‘Skinny Love’. Inmiddels heeft ze meer dan 3 miljard streams en 8,8 miljoen Spotify luisteraars per maand. Ze heeft 21 platina singles wereldwijd behaald, een nominatie voor een Brit Award in de wacht gesleept en in meerdere landen, waaronder Nederland, een nummer één album gescoord.

Ook schrijft ze muziek voor tv-series en films, waaronder ‘The Hunger Games’, ‘Brave’, ‘The Fault in Our Stars’ en ‘The Edge of Seventeen’. Haar laatste album ‘Beautiful Lies’ kwam in 2016 uit. Eerder verschenen de albums ‘The Fire Within’ (2013) en ‘Birdy’ (2011).

Deel: