Het programma van de tweede editie van Helldorado, in het Eindhovense Klokgebouw is nu compleet, dankzij de toevoeging van Cirque du Mort, The Dahmers, del-Toros, The HelloWeeners, Het Orakel (Johannes de Boom), John Robertson, Prima Donna en The Vintage Caravan.

Veel ruiger en sexiër dan het Schotse Cirque du Mort krijg je het niet: A Rock ‘N’ Roll Burlesque Circus Spectacular met messen, zwaarden, vuur en een zweep. The Dahmers (punkrock uit Zweden); del-Toros (surf-, desert- en punkrock van drie Alkmaarse motherfuckers); The HelloWeeners (nieuwe 60’s trash/fuzz/garageband van Eindhovens enfant terrible Denvis); Prima Donna (Amerikaanse rock-‘n’-roll goden) en het geestverruimende rocktrio The Vintage Caravan uit het IJslandse Álftanes zorgen voor de muzikale dopamine en adrenalinendorfine. Voor alle existentialistische vraagstukken kan de bezoeker terecht bij Het Orakel (Johannes de Boom) onderwijl de Engelse ‘comedian, author, columnist, satirist, professional troublemaker, multimedia artist and recreational sadist’ John Robertson voor pijnlijke kaken zorgt.

Line-up nu compleet (in alfabetische volgorde)
Bands: Banane Metalik, Danko Jones, Death Alley, DeWolff, del-Toros, Dwarves, Greenleaf, Hola Ghost, Kadavar, Lucifer, Monolord, Nick Oliveri – Death Electric, Prima Donna, Supersuckers, The Dahmers, The Devils, The HelloWeeners, The Hip Priests, The Picturebooks, The Vintage Caravan, Turbonegro, Vurro, Zeke
(Circus) side-show: Cassi Nova & Miss Riskina, Cirque du Mort, Death do us part dangershow, Drown the Clown, Het Orakel (Johannes de Boom), The rock ‘n roll wrestling bash
Comedy: Adam Bloom, Glenn Wool, John Robertson

Op Helldorado zijn de muzikale entiteiten, de side show acts en stand-up comedy even belangrijk. Ze vormen samen met een ruim aanbod aan food & drinks een onheilige drie-eenheid. Een theatrale kruising tussen Jheronimus Bosch’ Tuin Der Lusten, Las Vegas in de jaren twintig van de vorige eeuw, Coney Island, Dantes La Divina Commedia en de Twilight Zone: even ongrijpbaar als betoverend. Helldorado oogt gevaarlijk maar is gastvrij en geestig.

Deel: