Close Menu
.: Maxazine :.
    Facebook X (Twitter) Instagram RSS
    maandag, december 15
    Trending
    • Eerste headlineshow Hiqpy gaat er als zoete koek in bij Utrecht
    • Rapalje zet op zondagochtend De Doelen op zijn kop
    • Belcanto-concert in de Zeepziederij eindigt in staande ovatie
    • Studio 100 Sing-A-Long verovert Ahoy met nostalgische jeugdhelden
    • Árstíðir betovert de Cacaofabriek
    • Erik van den Berg – Elvis, wij waren erbij!
    • Parels van de Popmuziek: Het verhaal achter Grover Washington Jr. – ‘Just the Two of Us’
    • Queen Must Go On – Bevestigt nostalgie en vakmanschap
    Facebook X (Twitter) Instagram
    .: Maxazine :.
    • HOME
    • Muzieknieuws
    • Concertverslagen
      • Festivals
        • ADE
        • Bospop
        • Brutal Assault
        • CityRock
        • Dour
        • Eendracht Festival
        • Festyland
        • Geuzenpop
        • Jera On Air
        • KempenerPop
        • Lowlands
        • Mundial
        • Paaspop
        • Pinkpop
        • The Brave
        • The Hague Jazz
    • Interviews
    • CD Recensies
      • Legendary Albums
    • Prijsvragen
    • Extra
      • Verjaardagen
      • @Enjoythismusic
    .: Maxazine :.
    You are at:Home»Zuid Holland»Zuid Holland Nieuws»ChocoJazz brengt NYC naar Leiden
    Zuid Holland Nieuws

    ChocoJazz brengt NYC naar Leiden

    By Norman van den Wildenberg17 december 2016

    Deze winter komen ChocoTed en Jazz zangeres Vivienne Aerts weer even terug uit NYC en organiseren ze op 7 Januari in Scheltema – Leiden “CHOCOJAZZ”: een avond met 10 gangen one-bites en 10 aansluitende jazz composities.

    Patissier Ted, aka ChocoTed werkte in New York bij Eleven Madison Park, het 3e beste restaurant van de wereld waar hij de mooiste desserts creëerde. In Nederland maakte hij destijds bonbons onder de naam ChocoTed met vernieuwende smaken zoals Lagavulin Whisky, lapsang souchong en 80% pure chocola. Vivienne werkt in New York aan haar nieuwe album en zong al een aantal keren in de fameuze NYC Jazz Club the Blue Note.

    Alle culinaire composities baseert Ted deze editie op kunst, emoties en free jazz en zijn gedreven door haute cuisine technieken. Verwacht niet alleen chocola, maar ook cakes, koffie foam, kardemom gel, geïnfuseerd rozenwater, amarenenkersen in port, hibiscus kruimels en andere explosies in je mond. Terwijl Ted de avond vult met lekkernijen, mengt Vivienne Aerts haar originele composities met de elektronische inventiviteit van Nederlandse basgitarist Robin Koerts. Hierbij combineren ze Jazz, live loops, beeld en geluidsfragmenten. De kunsten van Robin, die bekend is van de Soundbites van de Wereld Draait Door, en Vivienne’s vocale jazzmuziek (met zang, loops, ipad apps en synthesizer) vormen samen een geheel nieuw concept. Daarnaast zijn er video fragmenten, zoals youtube drummers, tennis spelers, didgeridoos, the Simpsons en Wally die met hun beeld en geluid deel uitmaken van de composities.

    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
    Previous ArticleRob Klerkx & The Secret – Fever Dream
    Next Article Minifestival bij poppodium OnStage in de Gelderlandfabriek

    Related Posts

    Album recensie overzicht: The National, DMX en meer

    Album recensie overzicht: Stray Kids, Sugar Ray en meer

    De wekelijkse New Music Friday Maxazine Playlist op Spotify, 12 december 2025


    RSS Muzikantenbank
    • Contra-alto zoekt band
    • The Cooking Crayfish zoekt een zanger(es)
    • Toetsenist voor hobbyband gezocht
    • Muzikanten gezocht voor Folkband
    • 80s band zoekt toetsenist
    Over ons
    • Disclaimer
    • Adverteren
    • Privacybeleid en gebruiksvoorwaarden
    Maxazine Regionaal
    • Brabant
    • Gelderland
    • Limburg
    • Noord
    • Noord Holland
    • Overijssel
    • Utrecht
    • Zuid Holland

    Maxazine is er ook in andere talen:



    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.