Vandaag hebben Nick & Simon onder grote persbelangstelling hun wassen evenbeelden onthuld in Madame Tussauds Amsterdam. Tevens hebben zij hun nieuwe single en bijbehorende spectaculaire videoclip ‘Ze Lijkt Net Niet Op Jou’ gelanceerd. ‘Ze Lijkt Net Niet Op Jou’ is de derde single van het album ‘Sterker’ dat eind september is uitgebracht.

De opnames van de videoclip van ‘Ze Lijkt Net Niet Op Jou’ vonden plaats in Madame Tussauds Amsterdam. Vele bekende vrienden van Nick & Simon waaronder Jan-Peter Balkenende, Roel van Velzen, Wendy van Dijk en Edwin Evers leverden hun bijdrage aan de clip.

Nick & Simon over hun wassen evenbeelden: “We zijn er stil van. Het is een geweldige eer om hier tussen al die internationale sterren te mogen staan. Wie had gedacht dat we vanaf nu altijd bij Robbie Williams in de buurt zouden zitten?”

Foto (c) Leonie Bos

Nick over de videoclip: “De opnames van de clip van ‘Ze Lijkt Net Niet Op Jou’ waren een feest! Ik had nooit verwacht dat oud –premier Jan-Peter Balkenende ‘ja’ zou zeggen. Ik stuurde hem een sms met het verzoek of hij mee wilde doen. Tot mijn eigen grote verbazing kreeg ik een bericht terug waarin stond dat hij het een ontzettend leuk idee vond en graag wilde meewerken”.

Na een unieke live poseersessie op de Dam april dit jaar hebben Nick & Simon ook een bezoek gebracht aan de Tussauds Studio’s in Londen. Hier hadden ze de eerste ontmoeting met hun beelden van klei. Nick & Simon hebben enthousiast meegewerkt aan de totstandkoming van deze beelden. In totaal zijn er meer dan 500 lichaamsmaten van hen opgenomen en honderden foto’s gemaakt. De kleding voor de beelden hebben ze gedoneerd. De wassen gelijkenissen zijn gemaakt door een enorm team van beeldhouwers, kleur specialisten en stylisten in de Tussauds Studio’s in Londen.

Nick & Simon zijn niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekwereld. Maar het succes van de Volendammers houdt niet op bij de hitlijsten. Ze verschijnen in televisieshows en zijn wekelijks te zien in de kijkcijfer hit The Voice of Holland. Verder zijn ze in reclames te zien en hebben zelfs hun eigen strip in meidenblad Tina.

Eind september verscheen het vijfde studioalbum van Nick en Simon ‘Sterker’ dat direct als gouden plaat op de eerste plaats in de albumlijsten binnenkwam. Het album behaalde al op de dag van release de Gouden Status (25.000 verkochte exemplaren). Aanstaande vrijdag gaat de derde single ‘Ze Lijkt Net Niet Op Jou’ van dit album in release. De single verschijnt als uniek drieluik met veel extra tracks uit het veelbesproken ‘Sterker In Carré’ – concert.

Mojo Concerts maakte gisteren bovendien bekend dat Nick & Simon op 11 oktober 2013 een concert geven in het GelreDome in Arnhem. De voorverkoop van het concert ‘Sterker in GelreDome’ start aanstaande vrijdag 16 november om 10 uur.

Deel: