In december geeft singer-songwriter Sean Rowe een viertal optredens in Nederland i.s.m. Plato. De optredens worden voorafgegaan door instores, waar Sean een aantal songs van zijn in september verschenen album ‘The Salesman and the Shark’ akoestisch zal vertolken en aansluitend albums zal signeren. De korte tour wordt afgesloten op 10 december met een show in de kleine zaal van Paradiso.

New Yorker Sean Rowe staat bekend om zijn zware, donkere stemgeluid, zijn gebruik van echte instrumenten en zijn verhalende stijl. Rowe weet de wereld goed te observeren en in fijne poëzie te vatten. Zijn invloeden vind hij voornamelijk in de soul en blues van John Lee Hooker, Muddy Water, Marvin Gaye en Ray Charles. Zijn in 2011 verschenen album ‘Magic’ werd de hemel in geprezen, evenals zijn onlangs uitgebrachte album ‘The Salesman And The Shark’. OOR schreef: “Eigenlijk verslapt de aandacht bij de twaalf nummer geen moment en ligt het kippenvel onafgebroken op de loer,” en Heaven vond “de impact van elkaar nagenoeg perfect aanvullende vorm, inhoud en voordracht is angstaanjagend en maakt ‘The Salesman and The Shark’ tot een singer-songwriterplaat van zeldzame klasse.”

Mania Tour: Donderdag 6 december – Utrecht: 17.00 uur instore Plato, ’s avonds show in Ekko (aanvang 21.00 uur)
Vrijdag 7 december – Zwolle: 17.00 uur instore Plato, ’s avonds show in Popfront (kleine zaal Hedon, aanvang 21.00 uur)
Zaterdag 8 december – Groningen: 17.00 uur instore Plato, s’avonds show in de Spieghel (aanvang 21.00 uur)
Zondag 9 december – Amsterdam: 16.00 uur instore ConcertoMaandag 10 december – Amsterdam, Paradiso (kleine zaal, aanvang 20.00 uur)

Deel: