De beste roots, americana en singer-songwriters hoor je tijdens ‘Southern Roots Festival’, het kleine neefje van de Southern Blues Night, dat plaatsvindt op zondag 4 november 2018. De eerste namen zijn bekend: in de zaal en het café van poppodium NIEUWE NOR én in de prachtige kapel van het Savelbergklooster hoor je o.a. pure, eerlijke americana door American Aquarium en ‘sweet melodies’ van singer-songwriter Tim Knol.

Tim Knol
Tim Knol; geboren met melancholie in zijn stem en een natuurtalent voor het schrijven van prachtige melodieuze liedjes. In de jaren na zijn doorbraak in 2010 heeft hij nogal wat ervaringen achter de boeg. Vroeg in zijn loopbaan werden veel jongensdromen al werkelijkheid: spelen op grote podia, ontmoetingen met grote helden en het kunnen leven van zijn muziek. Toen zijn band en manager hem in 2013 plotseling verlieten, ging hij door een diep dal. Maar hij klom eruit en is terug! Mét een nieuwe plaat op zak: ‘Cut the Wire’, een liedjesplaat pur sang waarbij de spontaniteit van zijn garage/powerpop-groep The Miseries doorsijpelt. Tim Knol weet het, hij heeft zijn plek in de zon gehad. Hij tuurt nu de vlakte in met opgeheven hoofd. Zijn visie is haarscherp. Die sweet melodies van hem blijven immer uit de aarde schieten.

American Aquarium (USA)
In de weelderige tabaksvelden van North Carolina, waar frontman BJ Barham werd grootgebracht, werken mensen hard. Gezinnen blijven in de buurt, zwoegen en groeien samen. BJ houdt van die boerderijen en zijn kleine woonplaats in Reidsville, maar hij moest wegrennen en de alt-country band American Aquarium starten. BJ kon niet blijven. Maar hij kon ook niet echt vertrekken: hij zingt nog steeds over de lessen, verhalen en levens die het landelijke Amerika – en hem – bepalen , in de pure, eerlijke americana van American Aquarium. Volgens ons is het ‘een door het grote publiek onontdekt muzikaal verhalenboek dat nooit verveelt.’

Deel: