Heeft Deep Purple eigenlijk nog wel een introductie nodig? De band is een van de belangrijkste grondleggers van de Rockmuziek en heeft de afgelopen decennia zijn muzikale grenzen voortdurend verlegd. De band wordt geleid door de legendarische Ian Gillan, wiens vocalen generaties lang ontzettend invloedrijk zijn geweest. Gillan wordt vergezeld door de meesterlijke bassist Roger Glover, de krachtige drums van Ian Paice en maestro op keyboards Don Airey. Dit is het eerste album van de band met de gitarist Simon McBride, die inviel toen oudgediende Steve Morse wegens persoonlijke omstandigheden Deep Purple moest verlaten.

Maar Deep Purple is meer dan alleen hun befaamde leden. Met oude vriend Bob Ezrin (o.a. Kiss, Lou Reed & Alice Cooper) als producer, roept de plaat het klassieke 70s geluid van de band op, zonder te vervallen in nostalgie. De raadselachtige titel van het nieuwe album ‘=1’ symboliseert het idee dat in een wereld die steeds complexer wordt, alles uiteindelijk vereenvoudigt tot een simpele, verenigde essentie. “Alles is gelijk aan één.”

Van de eerdere albums ‘Now WHAT?!’ (2013), ‘inFinite’ (2017) en ‘Whoosh!’ (2020) zijn wereldwijd meer dan een miljoen exemplaren verkocht, waarmee Deep Purple op dit moment een van de meest succesvolle actieve rockbands ooit is. Niet voor niets domineert ‘Child In Time’ de all time top lijsten.

De eerste single verschijnt 30 april en is een voorproefje van het uit 13 tracks bestaande studioalbum genaamd ‘=1’. Deep Purple zet hun succes van de afgelopen jaren voort en viert dat met een wereldwijde albumtour. 29 oktober brengen zij, naast hun monsterhits, dit album ten gehore in de Ziggo Dome te Amsterdam. Het nieuwe album verschijnt 19 juli via earMUSIC.

 

Deel: