Zaterdag 20 april was het de beurt aan de Muziekgieterij in Maastricht om de Amerikaanse superband Mother’s Finest te verwelkomen. Vreemd genoeg was de zaal niet geheel uitverkocht voor deze grandfathers en –mothers van de funk. Mother’s Finest werd immers al in 1972 opgericht  door Joyce Kennedy en Glen Murdock. Ook Jerry Seay (bas) en Gary ‘Moses Mo’ Moore (gitaar)  behoren tot de originele bezetting van meer dan 50 jaar geleden.

Van begin af aan trapte zangeres van het allereerste uur Joyce Kennedy af met een ongelooflijk energie. Zij zweepte het publiek in de Muziekgieterij op met hulp van de snoeiende bas die hun muziek zo kenmerkt. Je zou niet zeggen dat Joyce inmiddels 76 jaar oud is. Zij stuitert over het podium en is nog zeer goed bij stem.

Glen daarentegen maakte een beetje een uitgebluste indruk en kwam niet meer helemaal uit de verf. Het  publiek reageerde enthousiast op de aanstekelijke ritmes en op de aanmoedigingen door Joyce en zong en klapte hits als ‘Burning love’, ‘Mickey’s Monkey’, ‘Baby Love’ en uiteindelijk in de encore ook superhit ‘Piece Of The Rock’ gretig mee.

Het was een fijn weerzien met Mother’s Finest in Maastricht, dat ons leerde dat leeftijd slechts een getal is.

Foto’s (c) Eric Bleize

Deel: