Wat begon als een wild idee is in het najaar van 2014 werkelijkheid geworden. Vier gasten die metal als de ultieme muziek ervaren besloten songs te schrijven zonder bullshit, die goed in elkaar zitten, en barsten van de energie! Als live-gitarist bij Legion of the Damned heeft Hein Willekens de laatste jaren internationaal de podia bestormd.

Gecombineerd met de spelervaring die drummer Jordy van der Sluijs door de jaren heen in verschillende bands heeft opgedaan en de energieke boost die bassist Michel Dappers meebracht uit jarenlang actief muzikantschap, werd een solide fundering gelegd. Met Michel van Bijnen heeft de band een charismatische frontman met een ruige strot en een heldere visie.

‘Groove’ is het sleutelwoord en de muzikale basis. Invloeden uit thrash metal, hardcore, death metal en zelfs doom vinden hun weg in de explosieve sound van de band, die vooral live goed tot zijn recht komt! De eerste geluidsaanval van Splinterbomb heet ‘Capital S’, een EP van vijf tracks die is uitgekomen in oktober 2015. Deze release verraad al waar deze band toe in staat is en laat een gedreven, dynamische band horen. Een jaar later worden ieders trommelvliezen nogmaals aangevallen met een nieuwe single genaamd ‘Confess’, wat zowel muzikaal als textueel een krachtig statement is!

In het najaar van 2018 komt Splinterbomb met een nieuwe EP, waar muzikaal en productioneel een stap voorwaarts mee wordt gezet. Omdat het voorjaar beter leek voor een nieuwe release werd het najaar 2018, voorjaar 2019. Splinterbomb had voor een try-out van de EP release De Groene Engel in Oss uitgekozen. De nieuwe EP heet ‘Rage to Rise’ en zal uitkomen op 30 maart 2019. Dat is ook de datum van onze officiele EP releaseparty in het World Skate Center in Den Bosch. Hier zullen naast Splinterbomb ook nog drie andere bands staan: Hierr Pak Aan, Intero en het Belgische Hell City.

De EP zelf bevat 6 nummers: ‘Nuclear Warfare’, ‘Free you mind’, ‘The tears, the struggle, the end’, ‘All against all’, ‘Hide or fight’ en ‘Insane’. Volgens Michel Dappers, de bassist van de band, is het thema van de nummers eigenlijk samengevat in de titel. ‘Rage to rise’ betekent dat ze vinden dat je voor jezelf moet denken en ergens voor moet staan. Volg niet de meute maar kies je eigen pad, uit de ban springen om een verandering te weeg te brengen. Als genoeg mensen dat doen dan kunnen we als mensheid bouwen aan een positievere mindset en toekomst.

De show in de Groene Engel stond als een huis en met natuurlijk de ‘Rage to Rise’ titels als hoofdmoot op de setlist. Het publiek genoot en de band genoot. Mind the date: 30 maart.

Foto’s (c) Rob Verbrugge

Deel: