Roos Rebergen is natuurlijk bekend van haar band Roosbeef. Nu geeft ze echter de artistieke ruimte aan een nieuw project: Roos Rebergen & Sun Sun Sun Orchestra. De eerste single  ‘Hoe je leven moet’ is zojuist uitgebracht en biedt een meteen mooie inkijk: een vertrouwd Roosbeef-nummer dat door de snaarinstrumenten van het Vlaamse strijkkwintet een nieuwe dimensie krijgt.

Uiteindelijk verschijnt In het najaar van 2024 een heus full album van Roos Rebergen & Sun Sun Sun Orchestra.  Waarmee ze  on tour zullen gaan in België en Nederland. 

Vorig jaar bracht Roosbeef het album ‘Zomer in Nederland’ uit en gaf ze hierover een interview in Maxazine. Een tour was gepland. Het werd echter snel duidelijk dat Tom Pintens, een van de kernleden, te ziek was om mee te kunnen gaan. Roos wilde hem echter niet vervangen. In plaats daarvan besloot ze alle arrangementen te bewerken naar een kleinere bezetting. “Voor als hij weer beter wordt. Dan kan hij weer mee.”

Zover zou het echter nooit komen. Voor zijn overlijden had Tom een openhartig gesprek met Roos. Over het leven, over háár leven. “Roos, begin eens met zoeken waar je nu, op dit moment, zin in hebt.” Niet veel later belde Roos met Tim Vandenbergh, de bezieler van Sun Sun Sun Orchestra. Om samen een plaat te maken. Roos en Tim gingen door het oeuvre van Roosbeef en selecteerden nummers die zich goed lenen voor strijkers en stem. Nummers waar Tim zich in kon uitleven met unieke, nieuwe arrangementen. Met de eerste single ‘Hoe je leven moet’, als visitekaartje. Met daarop de namen: zang Roos Rebergen / viool Jeroen Baert & Yumika Lecluyze / altviool Karel Coninx / cello Seraphine Stragier / contrabas Tim Vandenbergh / rhodes & juno Antoon Offeciers.

‘Hoe je leven moet’ is zo Roos Rebergen, maar tegelijk ook zo anders… Dat smaakt naar meer… veel meer!

Foto’s (c): Felix Baumsteiger

 

 

 

Deel: