Tate McRae stond al op jonge leeftijd in de spotlight. Ze was maar liefst dertien toen ze meedeed aan So You Think You Can Dance. McRae begon haar carrière als danseres, maar door haar YouTube covers, werd ze ontdekt. Ze groeide snel en haar nummer ‘You Broke Me First’ belandde in de hitlijsten. De twintig jarige Tate staat bekend om haar geweldige dansmoves en unieke stem.

Het concert van Tate McRae was het gespreksonderwerp van de week. Ze straalt charme en zelfverzekerdheid uit, ze is een voorbeeld voor velen. Met haar pikante outfits en lange haar steelt ze de show. Tegenwoordig heeft ze een relatie met The Kid Laroi, die een eigen plek naast het licht en geluid kreeg. Eten en drinken werd naar hem gebracht en hij nam plaats als een koning. Het licht doofde en de stemmen werden luider. Er stonden twee muzikanten in boxen. Een drummer en een gitarist. Er stonden schermen voor, die hier en daar tijdens de show oplichtte. Wat meteen opviel, was dat er doeken hingen over de extra schermen naast het podium. De teleurstelling in de ogen van de mensen spraken boekdelen. Voor het geld dat de mensen hadden betaald, had er wel meer aanwezig mogen zijn wat betreft beelden van het concert. De ‘THINK LATER’-tour, is vernoemd naar het album, waarmee ze momenteel aan het touren is. Er werd gebruik gemaakt van visuals van Tate zelf. De dansers kwamen op en gaven een voorproefje van de avond. Daarna was het tijd voor McRae.

Ze kwam op in een kort sportbroekje met een bijpassend jasje. Ze zette de toon vanaf moment 1. Alles leek te kloppen: de chemie met haar dansers, haar rauwe stem die gevuld was met emotie en de manier waarop ze over het podium heen liep. Tate McRae is een geboren artiest. Naast haar nieuwe album, zong ze een aantal oude hits. Het publiek reageerde hier goed op. De marketing van de twintig jarige artiest kan haast niet beter. Doordat ze zo actief is op het platform Tiktok en hierop haar nieuwe muziek laat horen. Tegen de tijd dat haar nieuwe muziek uit is, kent iedereen het refrein al. Alles werd hierdoor ook luidkeels meegezongen.

Tijdens het nummer ‘Calgary’ nam ze plaats op een van de boxen waar de bandleden zich in bevonden. Het was intiem. De dansers waren tijdens sommige nummers aanwezig, maar Tate was veel alleen op het podium. Dit was niet storend, aangezien zíj de persoon was die de show maakte. Hier en daar werden stukken uit nummers genegeerd, zodat ze een danspauze kon nemen. Het moment waar iedereen naar uitkeek, was de choreografie tijdens het nummer ‘Exes’.

Tijdens het concert was er een fan flauwgevallen, dit merkte Tate direct op. De show werd stopgezet en er kwam direct beveiliging aan. De fans zijn sterk verbonden met Tate, dit komt hoogstwaarschijnlijk door het relatief kleine leeftijdsverschil. Ook de Canadese zangeres heeft hierdoor een connectie op een hoger level met haar fanbase. Ze ging voor haar laatste nummer het podium af, om deze snel genoeg weer op te zoeken. Ze sloot af met ‘Greedy’, een nummer dat de hitlijsten heeft gedomineerd voor een langere tijd. Ondanks de geslaagde show, was er wel iets om op aan te merken….

De show was namelijk van korte duur, het duurde in totaal maar zeventig minuten. Ze heeft nog genoeg muziek om wat extra tijd te vullen. Misschien is het vermoeiend door het gedans, misschien heeft ze er geen zin in, niemand die het weet. Maar voor de prijs die het publiek heeft betaald, was het haast een voorprogramma. Veel fans waren teleurgesteld: was dit al het einde? Helaas wel.

Ondanks het korte concert, heeft Tate McRae bewezen dat ze is gemaakt om op te treden. Fans maken soms grappen: ‘’Get the girl a headset’’, posten ze op het internet. Met een verwijzing naar Britney Spears. Dansen met een microfoon in de hand, is namelijk onhandig. Ze domineert samen met onder andere Sabrina Carpenter en Olivia Rodrigo de huidige popgeneratie. Tate McRae is de nieuwe Britney Spears, dat heeft ze bewezen in de Afas Live.

Foto (c) Beth Saravo

Deel: