Holy Hannah is het nieuwe project van Hanne Torfs (School is Cool, Fortress). Waar ze in School is Cool ‘een onderdeel is van’, kon ze met Fortress haar eigen ideeën kwijt. Het bracht de wereld een aantal singles en de EP ‘Dreamscape’, met vijf sterke synthpopsongs.

Nu is er dus Holy Hannah, een geheel natuurlijke ontwikkeling van de muzikant en performer Hanne Torfs. In een interview met Maxazine omschreef ze Fortress als “een gevoels- en droomwereld, waar heel veel kleur is, met heel veel verbeelding. Een trip van klanken of sferen in combinatie met stevige beats.” Met Holy Hannah durft ze een volgende stap te zetten, een verdere ontwikkeling met zichzelf aan te gaan. “Ik ben hier nu al een goed jaar op aan het broeden.”

Holy Hannahs eerste track is ‘Human Touch’. Een toepasselijke titel om enerzijds het devote, mystieke, haast bovenaardse te benadrukken en anderzijds om ook de link, de handreiking, naar de gewone sterveling te bieden. Het is officieel geen radiosingle, maar, zoals ze het zelf zegt: “een song om de toon mee te zetten. Het échte werk gebeurt live, als alles samen komt.” Iets dat ze al een “aantal zalige keren” heeft mogen doen. “Waarin ik als een charismatische hogepriesteres mijn publiek betover met een live DJ set… De muziek is theatraal, dansbaar en intuïtief. Melodische techno meets alternatieve pop.”

En, eerlijk is eerlijk, daar is niets aan gelogen. ‘Human Touch’ bekruipt je met een zalig melodische en lichte technobeat, duistere galm en bezwerende zang. Ietwat donker geserveerd, maar wat juist licht geeft in je hoofd en je ledematen. Voer voor de hypnotiserende, melancholische dansvloer waar je heerlijk  los kunt gaan met jezelf, of met anderen natuurlijk. Want dat wilde Hanne altijd al: “Mensen meekrijgen op een trip, dat ze er een deel van worden. Dat is voor mij echt het summum.”

‘Human Touch’ is het eerste teken van hoogpriestelijk DJ leven, waarna spoedig enkele singles zullen volgen. Visueel  getooid in een betoverend kostuum van modeontwerpster en kunstenares Jana Roos… Waardoor een  artistiek universum lijkt te zijn geschapen, als een natuurlijke ontwikkeling van muzikante en persoon Hanne Torfs. Holy Hannah: Een artistieke broedplaats waarin oneindig spannende dingen kunnen gebeuren.

Tourdata:

7 juli om 0.00 uur op Sunfield Festival in Westerlo

14 juli om 22.30 uur in het Duivelsteen op de Gentse Feesten

 

Deel: