Vier en een half jaar na hun laatste doortocht in de lage landen staat het legendarische New Yorks Quartet Living Colour terug op de Europese podia in hun meest bekende line-up met Vernon Reid, Corey Glover, Will Calhoun en Doug Wimbish.

Exact 35 Jaar na de release van het ‘Double Platinum’ album ‘Vivid’ uit 1988 komt de band voor 6 shows naar Nederland en België. Het album ‘Vivid’, dat in de wandelgangen van de muziek nog steeds als één van de beste Eighties Rock albums wordt genoemd, tevens het album met het Grammy winnende nummer ‘Cult of Personality’. Daarnaast de single ‘Glamour Boys’ en uiteraard met het nummer ‘Whats your favorite Color’ waarop het antwoord steevast tijdens de live shows word meegebruld: “Living Colour!!!!”. De rol van Rolling Stones’ Mick Jagger in het tot stand komen van dit album is voor degenen die het niet weten een leuke Google opdracht in aanloop naar en als voorpret voor de concerten.

Na het succes van ‘Vivid’ bracht Living Colour nog een aantal albums uit, waaronder ‘Time’s Up’ (1990) en ‘Stain’ (1993), dat nu 30 jaar uit is. Hoewel de populariteit van de band in de jaren 90 afnam, bleven ze een loyale fanbase behouden en bleven ze regelmatig optreden. In de loop der jaren heeft Living Colour zich onderscheiden door hun technische vaardigheid, lyrische diepgang en hun vermogen om sociale en politieke kwesties aan de kaak te stellen. De band heeft altijd een krachtige boodschap uitgedragen en heeft zich actief ingezet voor sociale rechtvaardigheid en gelijkheid.

Living Colour heeft een aanzienlijke invloed gehad op het muzieklandschap en heeft talloze bands beïnvloed met hun experimentele mix van genres. Ze hebben de grenzen van rockmuziek verlegd en worden vaak beschouwd als een van de pioniers van de funkmetalbeweging. Hoewel de band in de loop der jaren enkele pauzes heeft genomen, zijn ze nooit gestopt met het maken van muziek en optreden. Hun muzikale reis heeft hen door verschillende stijlen en geluiden geleid, en ze blijven nieuwe en uitdagende muziek creëren die zowel fans als critici blijft verrassen.

Verwacht een energieke, full blast live show, waarbij naast werk van het album ‘Stain’ een volledige Best of…. zal worden gespeeld, waarbij ‘Love Rears its Ugly Head’, ‘Auslander’ en ‘Ignorance is Bliss’, om er maar een paar te noemen, natuurlijk niet zullen ontbreken. Pennen klaar? Opschrijven in je agenda maar, want Maxazine presents: Living Colour!

Deze tour wordt georganiseerd door Glory Box met jullie eigen Maxazine als tourpartner!

Tourdata Living Colour:

06 Dec 2023 – Muziekgieterij – Maastricht
07 Dec 2023 – Victorie – Alkmaar
08 Dec 2023 – Gebouw T – Bergen op Zoom
09 Dec 2023 – De Casino – St. Niklaas – BE
10 Dec 2023 – Iduna – Drachten
12 Dec 2023 – Hedon – Zwolle

Foto (c) Robert Westera

Deel: