Hij is er weer: De wekelijkse Maxazine België Playlist op Spotify. Iedere week weer vernieuwd met een aantal nieuwe tracks. De beste nieuwe muziek, muziek uit onze concertverslagen en cd-recensies, interviews en nieuws, aangevuld met een aantal ‘speciale tips’ van onze recensenten. Een nieuwe lijst met de beste muziek van Belgische bodem, speciaal samengesteld voor jullie. Enkele nummers blijven staan, enkele nummers vervangen we door nieuwere, betere, maar in ieder geval: andere tracks. Vandaag de nieuwe lijst…

Een fietskoerier kon haar nog maar net ontwijken, maar de chauffeur van het groen-gele bestelbusje, die in alle drukte snel op zijn telefoon keek of er berichten waren binnen gekomen, had dat geluk niet. Of beter gezegd: Jennifer had dat geluk niet. Een gil en piepende remmen waren het resultaat en voor ze het wist lag Jennifer in een rare houding op straat. Haar gsm lag met gebarsten scherm vier meter van haar vandaan en haar linkerbeen lag in een hoek van bijna 90 graden op haar bovenbeen in een stand die niet normaal was voor een mens.

Het duurde niet lang of de ambulancebroeders tilden haar voorzichtig op een brancard en onder het toeziende oog van tientallen nieuwsgierige ramptoeristen werd Jennifer op een brancard de ambulance ingereden. Ze was zich nog niet helemaal bewust van wat er was gebeurd. Beduusd antwoordde ze wel de vragen van de aardige blonde broeder met de blauwe ogen, die om haar naam en adres vroeg, maar feitelijk wist ze nog maar amper waarom. Het leek wel alsof er tussen de eerste stap op de straat en het moment dat ze op de brancard lag, slechts een seconde was verstreken. De 10 minuten die het feitelijk hadden geduurd, gaven aan dat Jennifer compleet van de wereld was geweest. Bewusteloos.

De weg naar het ziekenhuis leek niet eens zo lang, maar eenmaal aangekomen in het ziekenhuis leken de minuten wel uren. Als ze maar op tijd thuis was vanavond, dacht ze. Ishaan zou haar wellicht wel bellen, en dan moest ze natuurlijk wel op kunnen nemen. En in de tussentijd wilde ze zich vermaken met de nieuwe New Music Friday Maxazine Playlist natuurlijk. Nee, die zou ze vanavond moeten missen, al had ze daar op dit moment nog geen idee van. Nieuwe nummers van Sean Dhondt, Clouseau, Hanz Kazan en Promis3 zouden pas morgen voor haar beschikbaar zijn. Vanavond hadden de artsen ander plannen met haar…

Deel: