Zoals iedere vrijdag heeft de Maxazine-redactie de New Music Friday Maxazine Playlist op Spotify weer vernieuwd. Onze redactie, onder de bezielende, strenge, en soms zelfs angstaanjagend fanatieke leiding van onze platenbaas, heeft opnieuw een lijst van maar liefst zestig tracks samengesteld uit de meest verschillende genres. Enige overeenkomst is dat ze allemaal hagelnieuw in de vitrines van de platenmaatschappijen en in de webshops liggen.

Jennifer liep in haar pauze snel naar buiten. Verzonken in gedachten over gisterenavond liep ze dromerig richting het centrum om een broodje te halen bij die lekkere broodjesbar op de hoek van de Waagstraat en de Markt. Zoals iedere dag zou ze gaan voor een bruin pistoletje met tomaten-tapenade en grove zware peper. Niet de meest voor de hand liggende combinatie, maar het was haar favoriet. Zachtjes neuriënd liep ze richting de Waagstraat toen ze onachtzaam de straat overstak.

Een fietskoerier kon haar nog maar net ontwijken, maar de chauffeur van het groen-gele bestelbusje, die in alle drukte snel op zijn telefoon keek of er berichten waren binnen gekomen, had dat geluk niet. Of beter gezegd: Jennifer had dat geluk niet. Een gil en piepende remmen waren het resultaat en voor ze het wist lag Jennifer in een rare houding op straat. Haar gsm lag met gebarsten scherm vier meter van haar vandaan en haar linkerbeen lag in een hoek van bijna 90 graden op haar bovenbeen in een stand die niet normaal was voor een mens.

Het duurde niet lang of de ambulancebroeders tilden haar voorzichtig op een brancard en onder het toeziende oog van tientallen nieuwsgierige ramptoeristen werd Jennifer op een brancard de ambulance ingereden. Ze was zich nog niet helemaal bewust van wat er was gebeurd. Beduusd antwoordde ze wel de vragen van de aardige blonde broeder met de blauwe ogen, die om haar naam en adres vroeg, maar feitelijk wist ze nog maar amper waarom. Het leek wel alsof er tussen de eerste stap op de straat en het moment dat ze op de brancard lag, slechts een seconde was verstreken. De 10 minuten die het feitelijk hadden geduurd, gaven aan dat Jennifer compleet van de wereld was geweest. Bewusteloos.

De weg naar het ziekenhuis leek niet eens zo lang, maar eenmaal aangekomen in het ziekenhuis leken de minuten wel uren. Als ze maar op tijd thuis was vanavond, dacht ze. Ishaan zou haar wellicht wel bellen, en dan moest ze natuurlijk wel op kunnen nemen. En in de tussentijd wilde ze zich vermaken met de nieuwe New Music Friday Maxazine Playlist natuurlijk. Nee, die zou ze vanavond moeten missen, al had ze daar op dit moment nog geen idee van. Nieuwe nummers van Boston Manon, Pitbull, S10 met Bløf, Within Temptation en de Dropkick Murphys zouden pas morgen voor haar beschikbaar zijn. Vanavond hadden de artsen ander plannen met haar…

Deel: