Het Rotterdamse duo GIAN brengt vandaag de EP ‘Vallende Engel’ uit. Met deze EP keert het tweetal terug naar hun kerngeluid, dat het best te omschrijven valt als ‘guitars & 808s’. Op de tracklist zijn onder andere de eerder verschenen singles ‘1 Stap Uit Het Donker’ en ‘Suicide Club’ feat. Ray Fuego terug te vinden. De EP werd net als de voorganger ‘CÉLIA EP’ geproduceerd door Hidden In Paris (Isaï Reiziger), in samenwerking met co-producenten 22ghosts (bestaande uit Tjeerd Bomhof & Mathias Janmaat). Nieuw is de toevoeging van co-producent Thijs van der Klugt (Sue The Night, Baskerville, Sef).

De release van de EP gaat gepaard met een videoclip voor hun gloednieuwe single ‘Jungle’. Door het warme geluid van de synths in combinatie met het strakke drumwerk, klinkt het nummer groovy en mellow tegelijk. Voor de titeltrack ‘Vallende Engel’ ging GIAN de samenwerking aan met stadsgenoot YoungRubbi, een veelbelovende zanger/producer die zich graag laat inspireren door punkmuziek. De gezamenlijke voorliefde voor rauwe punk esthetiek komt in het uptempo nummer sterk naar voren.

GIAN: “De EP-titel ‘Vallende Engel’ refereert aan teruggaan naar de realiteit, in plaats van in de wolken blijven hangen met je gedachten. Het leven verloopt nou eenmaal niet zoals je altijd wil. Daarom hebben we moeten leren dingen te accepteren, los te laten en een plek te geven. In de basis gaat de EP over een weg vinden in je eigen jungle.”

Het duo vormt een van de stijlvolste hedendaagse acts van Nederland. Vanaf het begin onderscheidden ze zich door hun visuele stijl: van zelf-gestylede outfits tot de art direction van hun clips en shoots. Dat beiden een voorliefde voor mode en een onderscheidende eigen smaak hebben – Navarone Cole liep begin dit jaar als model mee tijdens een Louis Vuitton show in Parijs – is zichtbaar in alles wat ze doen. Werp een blik op de videoclips die in het afgelopen jaar verschenen en je snapt wat er bedoeld wordt.

Tracklist

01. Jungle
02. Jungle (Outro)
03. 1 Stap Uit Het Donker
04. Vallende Engel feat. YoungRubbi
05. Suicide Club feat. Ray Fuego
06. Golven van de Zee
07. Bagagedrager

Deel: