‘Anti Sleur Boys’ is de nieuwe single van de Rotterdamse hip-hop artiest en producer YoungRubbi waarin hij meer een indie uitstapje maakt. ‘Anti Sleur Boys’ is een kreet naar het jong blijven, op zoek blijven gaan naar gevaar en avontuur en je niet mee laten voeren door de grijze sleur van het bestaan.

YoungRubbi werd als Ruben Steens in 1998 geboren in Amsterdam, maar verhuisde al snel naar Dirksland, een dorpje op het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee. Hier maakte hij kennis met de meest uiteenlopende stijlen van muziek, zoals David Bowie, Missy Elliott, Dr. Dré, The Rolling Stones tot Mahler, maar ook Natacha Atlas en de Sex Pistols. Deze background inspireerde om zelf ook muziek te gaan maken.

In 2017 werd hij toegelaten tot de opleiding ‘creative producing’ van het Conservatorium in Rotterdam en verliet hij het eiland, om onder de naam YoungRubbi een hiphop act te gaan ontwikkelen met een live band die gekenmerkt wordt door melodische synths, metal guitar riffs afgewisseld door gevoelige ballads en stomende mosh pits. De sound van YoungRubbi verraadt invloeden van onder anderen Kanye West, Kraftwerk en Lil Uzi Vert. Kort gezegd: experimentele maar dansbare en opzwepende (electro) trap vermengd met de dynamiek van old-skool hiphop waarin inhoudelijk de opstandige en sociaal-maatschappelijke geest van de punk tot uiting komt.

De track raakt indirect ook een groter maatschappelijk thema: de ontevredenheid, depressies en het afdwalen onder jongeren in deze tijd. Het verloren gevoel, dat je geen onderdeel meer bent van iets. ‘Anti Sleur Boys’ is de eerste single van de EP die dit najaar zal verschijnen.

Vandaag gaat de clip van zijn nieuwe single ‘Anti Sleur Boys’ in première. Op de track laat de jonge Rotterdammer horen op een poëtische wijze zijn teksten door via de microfoon je luidsprekers over te brengen, waarbij een muzikale genialiteit blijft hangen in je oren. Natuurlijk hoor en zie je ‘Anti Sleur Boys’ als primeur op Maxazine.

Deel: