Hij is er weer: De wekelijkse Maxazine België Playlist op Spotify. Iedere week weer vernieuwd met een aantal nieuwe tracks. De beste nieuwe muziek, muziek uit onze concertverslagen en cd-recensies, interviews en nieuws, aangevuld met een aantal ‘speciale tips’ van onze recensenten. Een nieuwe lijst met de beste muziek van Belgische bodem, speciaal samengesteld voor jullie. Enkele nummers blijven staan, enkele nummers vervangen we door nieuwere, betere, maar in ieder geval: andere tracks. Vandaag de nieuwe lijst…

Het is paddenstoelenseizoen in de vochtige bossen om ons heen. Het onmiskenbare teken dat de seizoenen zijn gewisseld en de dagen korter worden. Als je in de ochtend buiten loopt in de natuur hangt er een door velen van ons als mystiek aan te duiden nevel over het water van een ven in het bos. Er is echter niets mystieks of mysterieus aan. Het water is nog relatief warm, warmer dan de lucht die er in de ochtend boven hangt en daardoor ontstaat de nevel, die even snel weer optrekt als de lucht wat warmer wordt. Het is datzelfde vocht in de lucht neerslaat en zo broodnodig is voor de ontwikkeling van de paddenstoelen op de humuslaag op de bosbodem.

Eenzelfde soort mysterie overkomt de mens ook wel eens als ze naar nieuwe muziek luisteren. Muziek bestaat uiteindelijk uit niet meer dat 12 noten, die in verschillende samenhangen bij elkaar gebracht worden. Niets mysterieus aan, eerder wellicht mathematisch dan magisch. En toch gaat de vergelijking mank. Door creativiteit en genialiteit kunnen muzikanten een geheim ingrediënt toevoegen aan het brouwsel in hun studio. Een ingrediënt dat geen gewicht heeft, niet af te meten is met een afgestreken theelepel. Sommigen noemen het inspiratie, de gelovigen soms goddelijke interventie, maar zeker is dat nu al eeuwen met steeds dezelfde basis, steeds weer opnieuw muziek gemaakt kan worden die nieuw is en mensen raakt ergens in hun hart-chakra of recht tussen de oren. Misschien is er dan toch nog wel magie in de wereld.

Maxazine heeft een eigen tovenaar, al zou je het niet zeggen, als je zijn endomorfe lichaamsbouw en slaperige oogopslag ziet. Je dankt dat niet meteen aan een magiër , maar diep van binnen is onze platenbaas dat wel. Ook deze week weer heeft hij onze Spotify Maxazine België Playlist vernieuwd en verrijkt met prachtige muziek. Wat te denken van de nieuwe single van de verloren zoon van de popmuziek Stromae. Maar ook Sylvie Kreusch, Remi Wolf, Lukx, Willy Sommers, Borokov Borokov met De Witte Kunst en nog veel meer! Check ze allemaal uit op onze voor eeuwig gratis toegankelijke Spotify Maxazine België Playlist!

Deel: