Het nieuwe album van Adele zal binnenkort verschijnen. Dat kondigde de zangeres woensdag aan op social media. ’30’, het vierde album van Adele, is volgens de zangeres een verslag van de meest turbulente periode uit haar leven. Vandaag verscheen de eerste single en video van het album: ‘Easy On Me’.

Afgelopen weekend liet Adele tijdens een livesessie op Instagram al een deel van ‘Easy On Me’ horen. Vandaag is de single officieel uitgekomen, waarmee het de eerste nieuwe release van Adele is sinds ‘Water Under The Bridge’ uit 2016. Bij ‘Easy On Me’ is ook een video verschenen, die ze opnam met Xavier Dolan. Met deze regisseur werkte ze eerder samen: de video begint in het huis waarin ook de video bij ‘Hello’ uit 2015 begint.

Op social media kondigde Adele afgelopen woensdag aan dat op 19 november haar vierde album ’30’ verschijnt, exact zes jaar na haar laatste album ’25’. In een persoonlijk bericht bij de aankondiging vertelt de 33-jarige zangeres dat ze de meest turbulente periode uit haar leven achter de rug heeft. Daarin maakte ze een persoonlijke ontwikkeling door, die haar leven heeft veranderd.

Adele: “I’ve learned a lot of blistering home truths about myself along the way. I’ve shed many layers, but also wrapped myself in new ones. Discovered genuinely useful and wholesome mentalities to lead with, and feel like I’ve finally found my feeling again. I’d go as far as to say that I’ve never felt more peaceful in my life.”

Het schrijven aan haar nieuwe album werkte helend, vertelt de zangeres, die bijna drie jaar aan ’30’ werkte. Ze vergelijkt ’30’ met een goede vriend die haar er telkens weer doorheen sleepte toen ze het moeilijk had. Adele schrijft ook dat ze nu klaar is om ’30’ met de wereld te delen: “I’ve painstakingly rebuilt my house and my heart since then and this album narrates it. Home is where the heart is.”

’30’ is geproduceerd door vier producers waar Adele eerder mee samenwerkte: Greg Kurstin, Max Martin, Shellback en Tobias Jesso Jr en twee nieuwe producers, Inflo and Ludwig Göransson.

Deel: