Hij is er weer: De wekelijkse Maxazine België Playlist op Spotify. Iedere week weer vernieuwd met een aantal nieuwe tracks. De beste nieuwe muziek, muziek uit onze concertverslagen en cd-recensies, interviews en nieuws, aangevuld met een aantal ‘speciale tips’ van onze recensenten. Een nieuwe lijst met de beste muziek van Belgische bodem, speciaal samengesteld voor jullie. Enkele nummers blijven staan, enkele nummers vervangen we door nieuwere, betere, maar in ieder geval: andere tracks. Vandaag de nieuwe lijst…

20 Augustus alweer. Nog 133 dagen te gaan in dit tweede opeenvolgende coronajaar. Met een beetje geluk en als de computersystemen van de overheid een beetje meewerken lukt het dit jaar nog net om eens ergens een live bandje te gaan zien. Raar, enige jaren geleden vonden we dat met zijn allen nog heel normaal, niks bijzonders aan eigenlijk om ergens in een dampende kelder jezelf te laten onderdompelen in snoeiharde beats en rhymes. Nu is het een droom ver weg voor de meesten. Laat die droom niet los!

Bij onze Noorderburen wordt er morgen gedemonstreerd voor openstelling van festival en live concerten. Je kan meelopen in de UnMute us demonstraties die vanaf 14.00 uur gehouden zullen worden in verschillende grote steden. Wel de formule 1 race in Zandvoort met vele tienduizenden bezoekers, maar geen muziekfestivals? Dat is niet meer uit te leggen en als men niet aan de gang kan, gaat er een hele sector aan onderdoor. Cultuur is noodzaak, cultuur is zuurstof voor de geest. Broodnodig!

Wie zeker niet mee zal lopen in de demonstratie is onze eigen Perry de Platenbaas. Niet omdat hij de zaak geen warm hart toedraagt, in tegendeel. Perry is wat beduusd voor grote groepen, mensen en hij komt dan niet zo goed uit de verf. Bovendien begint hij morgen alweer aan de voorbereidingen voor de Spotify Maxazine België Playlis van volgende week.

Voor deze week heeft hij weer van alles lekkers bij elkaar gebracht op jullie favoriete playlist. Kan je lekker luisteren op weg naar de demonstratie! Luister naar de nieuwe tracks van onder anderen de internationale combinatie Sloper, de nieuwe van Gert Verhulst, De Romeo’s, Safi, Yong Yello, Lucid Lucia en jawel, de nieuwe single van Get Ready!

Have fun!

Deel: