Zoals iedere vrijdag heeft Maxazine redactie de New Music Friday Maxazine Playlist op Spotify weer vernieuwd. Onze redactie, onder de bezielende, strenge, en soms zelfs angstaanjagend fanatieke leiding van Perry, onze platenbaas, heeft opnieuw een lijst van maar liefst zestig tracks samengesteld uit de meest verschillende genres. Enige overeenkomst is dat ze allemaal hagelnieuw in de vitrines van de platenmaatschappijen en in de webshops liggen.

20 Augustus alweer. Nog 133 dagen te gaan in dit tweede opeenvolgende coronajaar. Met een beetje geluk en als de computersystemen van de overheid een beetje meewerken lukt het dit jaar nog net om eens ergens een live bandje te gaan zien. Raar, enige jaren geleden vonden we dat met zijn allen nog heel normaal, niks bijzonders aan eigenlijk om ergens in een dampende kelder jezelf te laten onderdompelen in snoeiharde beats en rhymes. Nu is het een droom ver weg voor de meesten. Laat die droom niet los!

Morgen wordt er nationaal gedemonstreerd voor openstelling van festival en live concerten. Je kan meelopen in de UnMute us demonstraties die vanaf 14.00 uur gehouden zullen worden in Eindhoven, Groningen, Nijmegen, Utrecht, Rotterdam en Amsterdam. Wel de formule 1 race in Zandvoort met vele tienduizenden bezoekers, maar geen muziekfestivals? Dat is niet meer uit te leggen en als men niet aan de gang kan, gaat er een hele sector aan onderdoor. Cultuur is noodzaak, cultuur is zuurstof voor de geest. Broodnodig!

Wie zeker niet mee zal lopen in de demonstratie is onze eigen Perry de Platenbaas. Niet omdat hij de zaak geen warm hart toedraagt, in tegendeel. Perry is wat beduusd voor grote groepen, mensen en hij komt dan niet zo goed uit de verf. Bovendien begint hij morgen alweer aan de voorbereidingen voor de Spotify playlist van volgende week.

Voor deze week heeft hij weer van alles lekkers bij elkaar gebracht op jullie favoriete playlist. Kan je lekker luisteren op weg naar de demonstratie! Luister naar de nieuwe tracks van onder anderen Robert Plant & Allison Kraus, wow die geven een opvolger aan hun succesalbum ‘Raising Sands’! Daarnaast Tropical Fuck Storm, die krijgen de prijs voor leukste bandnaam alvast, maar ook de nieuwe Porridge Radio staat erin. Dit keer lekker veel ruige gitaren en knoertharde drums! Speciaal om in de stemming te komen voor de demonstraties!

Have fun!

Deel: