Maxazine Limburg was afgelopen woensdag 27 november uitgenodigd voor de Limburgse première van de Broadway-hit ‘Kinky Boots’ in Theater aan het Vrijthof in Maastricht.

Verhaal
Kinky Boots is een feelgood- musical over zoon Charlie die de slecht lopende schoenenfabriek van zijn vader erft. De zoon ontmoet op straat de zeer temperamentvolle dragqueen Lola en ze besluiten samen de schoenenfabriek te redden en een nieuw leven in te blazen door het vervaardigen van ‘Kinky Boots’: sexy laarzen voor vrouwen die eigenlijk geen vrouw zijn. Terwijl niet iedere werknemer in de fabriek dit in eerste instantie ziet zitten, blijkt dit achteraf toch een groot succes te zijn.

Productie en cast
De musical is een productie van De Graaf & Cornelissen Entertainment met muziek van niemand minder dan Cyndi Lauper. De musical is wereldwijd een groot succes, stond jarenlang op Broadway en in West End en werd met tal van prijzen overladen. De hoofdrollen worden gespeeld door Vajèn van den Bosch (Grease, On Your Feet), Jonathan Demoor (Soldaat van Oranje) en Naidjim Severina (The Lion King).

Ons bezoek
In het theater aan het Vrijthof werden we vanaf 19.00u ontvangen met een welkomstpraatje van Jean Boelen, directie van het theater. Naast hem in het publiek een viertal mooie dragqueens: Het hoofdthema van de musical. Boelen had er zelfs toepasselijk een paar extravagante schoenen bij aangetrokken.

Om 20.00u konden we ons nestelen in de riante theaterstoelen van de Papyruszaal. Deze liep in korte tijd nagenoeg vol. Achteraan waren nog enkele stoelen vrij alwaar de dragqueens, al eerder ontmoet in de welkomsthal, hadden plaatsgenomen.

Op het podium stond een grote ijzeren pui: De ingang van de oude fabriek. Een decor dat gaande de musical heel handig kon worden omhoog gehaald of gedraaid, zodat je je steeds weer in een andere omgeving begaf. Er ontpopte zich een kleurrijke show waarbij flink wat cast was ingezet om de rol van de werknemers in de drukke fabriekshal te vervullen. Het verhaal was op gezette tijden even iets minder boeiend, maar dat werd steeds weer op tijd goed gemaakt door een prachtige dans en duidelijk verstaanbare zang en grappige elementen.

Ook na de pauze sprankelde de show vanaf de eerste minuut verder. Een groep dragqueens gekleed in felgekleurde outfits en met natuurlijk de vervaardigde extravagante boots aan hun voeten, sloten de avond enthousiast swingend af, waarbij het publiek vol enthousiasme juichte en klapte. De klok sloeg inmiddels half elf en deze afsluiter liet het publiek zeker met een ‘feel good’- gevoel de theaterzaal verlaten. Het doel van deze musical was hier zeker mee behaald!

Dankwoord
Wij van Maxazine danken hierbij De Graaf & Cornelissen Entertainment en de directies van de theaters uit Maastricht, Venlo en Parkstad voor deze uitnodiging en tevens geslaagde avond!

Wanneer te zien?
Kinky Boots startte op dinsdag 26 november in Maastricht en is nog te zien tot en met zondag 1 december aanstaande.

Foto’s (c) Anita Martin / Maxazine

Deel: