Op 1 januari zijn we bij Maxazine begonnen met de grote Maxazine’s Muziek Quiz 2019. Gewoon, omdat het kan. Altijd leuk om eens te zien hoe het gesteld is met de muzikale kennis van onze lezers. We hebben 7 categorieën uitgekozen, waar we iedere dag een vraag uit zullen stellen. Niet alleen omdat het leuk is, maar ook omdat we gewoon maandelijks leuke prijzen willen weggeven.

Vandaag geven we de antwoorden van de quizvragen van de afgelopen anderhalve week. Kan je als je hebt meegedaan kijken of je je vraag goed had. Ook zetten we hier de top 5 neer van deelnemers. Sta je in de top 5 al? Zorg in ieder geval dat je aan het eind van de maand bovenaan staat an win leuke prijzen! Het doet ons overigens goed te zien dat verschillende deelnemers iedere dag om 1800 uur al klaar zitten voor de volgende vraag en er een strijd van maken om zo snel mogelijk in te sturen. Het werkt in ieder geval wel, gezien de puntenverdeling.

De antwoorden:

Vraag 20: Johnny Dynell & the New York 88 hadden in 1983 in de Verenigde Staten een hitje met het nummer ‘Jam Hot’. Het nummer werd gesampeld tot een veel beroemder nummer. Welk nummer bedoelden we? Natuurlijk ‘Dub Be Good To me’, van Beats International.

Vraag 21: Een songtekst die we vertaalden naar het Nederlands. Ook dat gaf weinig problemen, want iedereen gaf het juiste antwoord: Dido met ‘Thank you’.

Vraag 22: Combineren van de bands ‘Incognito, Right Said Fred en The Sonic Surfers was niet al te moeilijk. Jocelyn Brown bedoelden we natuurlijk.

Vraag 23: Een memorabel concert was het zeker, 27 juni 1970 in de Truro City Hall in Truro, UK. Inderdaad het eerste concert van Queen. Roger Taylor kwam er in 1994 nog een keer naar terug:

Vraag 24: Een makkie, want vrijwel iedereen wist welke band ooit starte als The Quarrymen. Inderdaad The Beatles. 1958 Praten we dan over inderdaad:

Vraag 25: Maak af: “And Moskow Girls make me…”, “Sing and Shout’ inderdaad. ‘Back in the USSR’ van The Beatles kwam de zin uit.

Vraag 26: Moeilijk… bleek toch niet zo moeilijk. Met welke bekende artiest schreef David Bowie de Hit ‘Fame’? Natuurlijk was die bekende artiest John Lennon.

Vraag 27: ‘Tune’, We vroegen welke artiest in 1995 enkele weken in de hitparade stond met de openingstune van Studio Sport. Natuurlijk was dat Horn of Plenty!

Vraag 28: ‘Songtekst’. Tsja, een makkie wederom. Bij de woorden “Ik heb je bedrogen…” wisten de meesten al dat het ging om ABBA’s ‘Mamma Mia’.

Vraag 29:  ‘Combineer’… Inderdaad, Jan Hammer werd geboren in Praag, speelde bij het Mahavishnu Orchestra en componeerde de tune van Miami Vice, ‘Cocket’s Theme’.

Vraag 30: ‘Memorabele concerten’.. We zochten de artiest die op 25 augustus 1987 optrad in het Feyenoord Stadion in Rotterdam. Madonna hebben we het over natuurlijk, haar eerste concert op Nederlandse bodem. Wat was ze nog jong toen, he!

Vraag 31: ‘Naam’. Welke band trad vroeger op onder de naam The Tranzlator Crew? Natuurlijk was er dat maar 1: The Fugees!

De eindstand van januari was al een tijdje duidelijk en is met grote overmacht gewonnen door Emile Crama, die volgens ons vrijwel iedere avond al om 17.55 uur klaar zat om zo snel mogelijk te antwoorden. Gefeliciteerd Emile, we nemen contact met je op voor je prijs. De totale top 5 van januari:
Emile Crama
2 Ilona Cruysberg 
3 Harry Bosman
Marcel Dalvoorde 
5 Ad Keepers

 

Deel: