Op 1 januari zijn we bij Maxazine begonnen met de grote Maxazine’s Muziek Quiz 2019. Gewoon, omdat het kan. Altijd leuk om eens te zien hoe het gesteld is met de muzikale kennis van onze lezers. We hebben 7 categorieën uitgekozen, waar we iedere dag een vraag uit zullen stellen. Niet alleen omdat het leuk is, maar ook omdat we gewoon maandelijks leuke prijzen willen weggeven.

Vandaag gaan we de antwoorden geven van de quizvragen van de afgelopen week. Kan je als je hebt meegedaan kijken of je je vraag goed had. Ook zetten we hier de top 5 neer van deelnemers. Sta je in de top 5 al? Zorg in ieder geval dat je aan het eind van de maand bovenaan staat an win leuke prijzen! Het doet ons overigens goed te zien dat verschillende deelnemers iedere dag om 1800 uur al klaar zitten voor de volgende vraag en er een strijd vanmaken om zo snel mogelijk in te sturen. Het werkt in ieder geval wel, gezien de puntenverdeling.

De antwoorden:

Vraag 13, Tune: Een deel van dit nummer werd gebruikt door Veronica als achtergrondmuziek van de concertagenda. Natuurlijk bedoelden we de geweldige ‘Fools Ouverture’ van Supertramp.

Vraag 14, Songtekst: Een makkie, zo bleek, want we brachten een klein vertaald stuk tekst van ‘I just Died in your arms toning’ van de Cutting Crew. 

Vraag 15, Combineer: Welke persoon bedoelden we als we de termen ‘Geboren in India, Den Haag, Oorbel’ combineerden. Nee, Golden Earring was te makkelijk, de persoon die we zochten was de tweede zanger van de band, Barry Hay.

Vraag 16, Memorabel concert: Een instinkertje, zo bleek. ‘24 juli 1973, De Doelen, Rotterdam’ en velen lieten zich foppen door The Rolling Stones, die in dat jaar 3 concerten gaven in De Kuip. Memorabel, maar wij bedoelden het eerste grote concert van Kayak.

Vraag 17, Naam: Een makkie, zo bleek, maar dat mocht ook wel een keer. De bandnaam Salty Peppers was niet de eerste naam van de Red Hot Chili Peppers maar van Earth Wind & Fire. 

Vraag 18, Maak af: “Just call my name, ‘cause I’ll hear you….”werd natuurlijk gevolg door ‘Scream’, uit ‘Master of Puppets’ van Metallica.

Vraag 19, Moeilijk: Wat wij moeilijk vonden, bleek minder moeilijk dan verwacht. Het verhaal ooit tijdens een interview zelf uit zijn mond mogen horen, was het Dominic Miller (gitarist van Sting), die tot 4 maal toe werd gevraagd te auditeren als gitarist bij Level 42, maar nooit kwam opdagen. Toch is de vriendschap gebleven en speelt Level 42’s Mike Lindup, samen met oud- Level 42 percussionist Miles Bould nog regelmatig samen met Dominic Miller tijdens soloconcerten.

In de top is er een flinkie verschuiving te zien:
Emile Crama
2 Ilona Cruysberg 
3 Harry Bosman
Marcel Dalvoorde 
5 Ad Keepers

Sta je er niet bij? Niet getreurd, in de overige dagen kan nog veel gebeuren natuurlijk.

Deel: