Op 1 januari zijn we bij Maxazine begonnen met de grote Maxazine’s Muziek Quiz 2019. Gewoon, omdat het kan. Altijd leuk om eens te zien hoe het gesteld is met de muzikale kennis van onze lezers. We hebben 7 categorieën uitgekozen, waar we iedere dag een vraag uit zullen stellen. Niet alleen omdat het leuk is, maar ook omdat we gewoon maandelijks leuke prijzen willen weggeven.

Velen zaten er op te wachten: de antwoorden van de quizvragen van de afgelopen maand! Om te kijken, als je hebt meegedaan, of je je vraag goed had. Ook zetten we hier de winnaar van afgelopen maand. Het doet ons overigens goed te zien dat verschillende deelnemers wederom iedere dag om 1800 uur al klaar zitten voor de volgende vraag en er een strijd van maken om zo snel mogelijk in te sturen. Het werkt in ieder geval wel, gezien de puntenverdeling.

De antwoorden:

Vraag 1, ‘Maak af’: “I see trees of green, red roses …..” werd natuurlijk opgevolgd door “too”, en was natuurlijk de beroemde zin uit ‘Wonderfull world’ van Louis Armstrong.

Vraag 2, ‘Moeilijk’: Zijn vader Torben speelde bij onder anderen Stan Getz en Miles Davis. Deze drummer was natuurlijk Lars Ulrich van Metallica.

Vraag 3, ‘Tune’: In 1997 bracht The Rapsody samen met Warren G het nummer Prince Igor uit. Het origineel was van Alexander Borodin – de Polowetzer dansen (uit de Opera Prince Igor)

Vraag 4, ‘Songtekst’:  “Je wilt het allemaal, maar je kunt het niet hebben, het zit in je gezicht, maar je kunt het niet pakken”, komt uit ‘Epic’ van Faith No More.

Vraag 5, ‘Combineer’: Saxofoon, Polio en Fusion konden natuurlijk gecombineerd worden tot Fusion-saxofonist David Sanborn, die helaas al op vroege leeftijd werd getroffen door Polio.

Vraag 6, ‘Memorabele Concerten’: Op 10 September 2001 was op het Madison Square Garden in New York City het laatste optreden van Michael Jackson samen met de Jacksons.

Vraag 7, ‘Naam’: Tiger Lily was de vorige naam van Ultravox

Vraag 8, ‘Maak af’: “I know it’s hard to keep an …” werd gevolgd door “Open Heart” van de hit ‘November Rain’van Guns n Roses.

Vraag 9, ‘Moeilijk’: Wie deed in 1961 de bomp in de bomp? Dat was Barry Mann.

Vraag 10, ‘Tune’: Welk nummer werd gebruikt door Jason DeRulo. Dat was ‘Died in your arms Tonight’ van The Cutting Crew.

Vraag 11, ‘Songtekst’: “”Ik wil me nooit meer voelen
Zoals ik die dag deed
Breng me naar de plaats waar ik van hou
Neem me helemaal mee
Ik wil me nooit meer voelen
Zoals ik die dag deed
Breng me naar de plaats waar ik hou van
Neem me helemaal mee (ja ja)”

Kwam uit ‘Under the Bridge’ van de Red Hot Chili Peppers.

Vraag 12, ‘Combineer’: allesomvattend, continent en Steely Dan zijn samen te combineren tot… Jeff Porcaro van Toto. Hij speelde naast Toto, dat allesomvattend betekent, regelmatig bij Steely Dan en had met Toto een hit met Africa. Waar namen als Eartha Kitt en Asia vandaan komen is zelfs voor ons de vraag.

Vraag 13, ‘Memorabele Concerten’: op 1 augustus 1971 werd op Madison Square Garden in New York The concert for Bangladesh gehouden, door Ravi Shankar & George Harrison.

Vraag 14, ‘Naam’: Vincent Damon Furnier is de echte naam van Alice Cooper.

Vraag 15, ‘Maak af’: “Gisteren ging ik naar…” werd opgevolgd door “de cinema’, in de hit ‘Liefde voor muziek’, van Raymond van het Groenewoud.

Vraag 16, ‘Moeilijk’: Wie houd er van Jennifer Eccles? Dat waren natuurlijk The Hollies. Nee, niet jij Emile!

Vraag 17, ‘Tune’: Aan welk beroemd nummer van Bob Marley wordt gerefereerd in dit nummer:

Dat was natuurlijk ‘Buffalo Soldier’

Vraag 18, ‘Combineer’: Jansen en Janssens, kraakpand, tweeling.. deze drie termen waren te combineren tot… The Thompson Twins… Nee, niet Tangarine of Kuifje… Jansen en Janssen worden in het Engels Thompson and Thompson genoemd, waarnaar de band hun naam vernoemde, toen ze woonden in een kraakpand. Twins hoeven we niet uit te leggen, gokken we zo.

Vraag 19, ‘Memorabele Concerten’: Het momorabele concert op 10 mei 1960 in The Blue Angel in Liverpool was natuurlijk van The (Silver) Beatles. Inderdaad, in The Blue Angel, en niet in The Cavern Club, waar ze speelden onder de naam The Quarrymen. In The Blule Angel werd voor het eerst de naam Beatles gebruikt, destijds nog met het voorvoegsel Silver.

Vraag 20, ‘Songtekst’: “Het is de demagoog
Het is de demagoog
Je moet het controleren, controleer de demagoog
Funky demagoog, funky demagoog
Kijk en leer met de demagoog”

Was te makkelijk: ‘Demagogue’ van de Urban Dance Squad.

Vraag 21, ‘Naam’: Mammoth was de eerdere naam van Van Halen.

Vraag 22, ‘Maak af’: “Donker was de straat, op weg naar….” was ‘Zwart Wit’ van de Frank Boeijen Groep, gevolgd door’het plein’.

Vraag 23, ‘Moeilijk’: Welk duo wilde de trein in 1983 stoppen? Dat waren Clint Eastwood & General Saint.

Vraag 24, ‘Tune’: Alan Parson’s ‘Sirius’ werd jaren gebruikt bij de opkomst van een beroemde basketbalclub. Welke?

We hadden het hier over de Chicago Bulls.

Vraag 25, ‘Songtekst’: “Oh, als ik nu terugkijk
Die zomer leek eeuwig te duren
En als ik de keus had
Ja, ik wil er altijd zijn
Dat waren de beste dagen van mijn leven”

Was de vertaling van Summer of ’69 van Brian Adams

Vraag 26, ‘Combineer’: TLC, Stone Temple Pilots, Radiohead… ze brachten alle drie een nummer uit, genaamd ‘Creep’

Vraag 27, ‘Memorabele Concerten’: Op 09 februari 1979 speelde in The Hare & Hounds Pub in Kings Heath in Birmingham voor het eerst een groep werklozen onder de naam: UB40.

Vraag 28, ‘Naam’: John Joseph Lydon is natuurlijk de echte naam van Johnny Rotten van de Sex Pistols/P.I.L.

De eindstand van februari werd pas eergisteren definitief duidelijk en is met kleine overmacht gewonnen door Ilona Cruysberg. Gefeliciteerd Ilona, we nemen contact met je op voor je prijs. De totale top 5 van februari:
1 Ilona Cruysberg
2 Emile Crama
3 Harry Bosman
4 Marcel Dalvoorde
5 Marian Imhof

Morgen een nieuwe muziekquiz, waarbij we wat gaan aanpassen qua categoriën. Veel plezier!

Deel: