Op 1 januari zijn we bij Maxazine begonnen met de grote Maxazine’s Muziek Quiz 2019. Gewoon, omdat het kan. Altijd leuk om eens te zien hoe het gesteld is met de muzikale kennis van onze lezers. We hebben 7 categorieën uitgekozen, waar we iedere dag een vraag uit zullen stellen. Niet alleen omdat het leuk is, maar ook omdat we gewoon maandelijks leuke prijzen willen weggeven.Niet iedere vraag bleek even gemakkelijk. Het was leuk om te zien dat op 1 vraag iedereen (!!!) een (zelfde) fout antwoord gaf.

Vandaag gaan we de antwoorden geven van de quizvragen van de afgelopen week. Kan je als je hebt meegedaan kijken of je je vraag goed had. Ook zetten we hier de top 5 neer van deelnemers. Sta je in de top 5 al? Zorg in ieder geval dat je aan het eind van de maand bovenaan staat an win leuke prijzen! Het doet ons overigens goed te zien dat verschillende deelnemers iedere dag om 1800 uur al klaar zitten voor de volgende vraag en er een strijd vanmaken om zo snel mogelijk in te sturen. Het werkt in ieder geval wel, gezien de puntenverdeling.

De antwoorden:
Vraag 6: Rick Felderhof’s De Stoel gebruikte dit nummer als openingstune. Welke nummer en van wie? We hadden het hier over Wally Badarou’s ‘Dachenstein Angels’

Vraag 7: Dit was niet al te moeilijk. We vertaalden een songtekst van een bekende hit. Het was natuurlijk Depeche Mode met ‘Enjoy the Silence’.

Vraag 8: Hier moesten de woorden ‘Asbury Park, Iers-Nederlands/Italiaans, Fire’ gecombineerd worden. Natuurlijk bedoelden we hiermee Bruce Springsteen.

Vraag 9: Memorabele concerten. Op 13 november 2015 in de Bataclan, Parijs vond nartuurlijk het afgebroken concert plaats van de Angels of Death Metal. 

Vraag 10: Wie bedoelden we met ‘David Robert Jones’? Natuurlijk was dat David Bowie.

Vraag 11: Dit was de moeilijkste vraag tot nu toe. Alle deelnemers gaven het verkeerde antwoord op de vraag: Maak af en noem de originele artiest. “The summer sun is fading as the year grows ……” moest natuurlijk worden opgevolgd door “old”. Met de artiest is iedereen er in gestonken, aangezien we dus niet de wereldberoemde versie vanJustin Hayward bedoelden, uit het hoorspel/musical/film ‘War of the Worlds’ uit 1978. 9 Jaar ervoor was het nummer namelijk al gebruikt als reclame voor LEGO, en gezongen door Vigrass & Osborne, drie jaar later ook op plaat gezet door het duo.

Vraag 12: In 1976 klom Bruce Springsteen over de muur bij een wereldberoemde zanger. We wilden weten van welke zanger dat was. Natuurlijk van de meest wereldberoemde zanger van dat moment: Elvis Presley.

In de top is er een kleine verschuiving te zien:
1 Ilona Cruysberg
Emile Crama
3 Harry Bosman
Ad Keepers
5 Richard Ridder

Sta je er niet bij? Niet getreurd, in de overige 26 dagen kan nog veel gebeuren natuurlijk.

Deel: