1 Januari zijn we bij Maxazine begonnen met de grote Maxazine’s Muziek Quiz 2019. Gewoon, omdat het kan. Altijd leuk om eens te zien hoe het gesteld is met de muzikale kennis van onze lezers. We hebben 7 categorieën uitgekozen, waar we iedere dag een vraag uit zullen stellen.  Niet alleen omdat het leuk is, maar ook omdat we gewoon maandelijks leuke prijzen willen weggeven.
Na een kleine eerste week hebben we ons kunnen verwonderen over het aantal deelnemers en we zijn ook blij verrast over het niveau. Vragen waarvan we dachten dat ze best moeilijk waren, bleken soms makkelijker te zijn dan gedacht.

Vandaag gaan we de antwoorden geven van de eerste 5 quizvragen. Kan je als je hebt meegedaan kijken of je je vraag goed had. Ook zetten we hier de top 5 neer van deelnemers. Sta je in de top 5 al? Zorg in ieder geval dat je aan het eind van de maand bovenaan staat an win leuke prijzen! Welke prijs we voor januari hebben (naast de eeuwige roem), maken we binnenkort bekend.

De antwoorden:
Vraag 1: Combineer
Bij deze vraag moest je 3 woorden combineren en als antwoord doormailen wie we bedoelden.
“King, 5, Neverland” bleek natuurlijk niet moeilijk. We hadden het hier over Michael Jackson natuurlijk.

Vraag 2: Memorable
Hier gaven we een datum en concertzaal. Welke artiest gaf hier een memorabel concert.
14 oktober 1994, Royal Albert Hall, London, England” ging natuurlijk over het laatste concert van Level 42. Hierna ging de band uit elkaar (om uiteindelijk in 2002 weer bij elkaar te komen).

Vraag 3: Naam
We wilden weten welke band ooit de carrière startte onder een andere naam.
Welke band startte hun carrière als Sharp Young Men?” Het antwoord was moeilijker dan gedacht: Faith No More.

Vraag 4: Maak af
“U wordt bedankt voor weer een avond……” kwam natuurlijk uit de grote hit van André Hazes, ‘Het laatste rondje’. “Gezelligheid” was het goede antwoord, hoewel veel inzendingen nog uren doorzongen (gelukkig ontvingen we geen geluidsopnamen van de deelnemers.)

Vraag 5: Moeilijk
Inderdaad een moeilijke vraag, want de meeste vaste deelnemers haakte hier af… “In 1983 had U2 hun eerste internationale hit met de single ‘New Year’s Day’. Waarover gaat deze single?” Het nummer ging over de Poolse vakbeweging Solidarność, ofwel Solidariteit. 

5 Vragen en we kunnen inmiddels een mooie tussenstand opmaken.
1 Ilona Cruysberg
Ad Keepers
Emile Crama
Richard Ridder
Harry Bosman

Sta je er niet bij? Niet getreurd, in de overige 26 dagen kan nog veel gebeuren natuurlijk. 

Deel: