Woensdagmiddag werden alle namen voor Pinkpop 2016 bekend gemaakt. Maxazine volgt de persconferentie en brengt je de namen van alle artiesten die dit jaar op Pinkpop staan. De 47e editie van het oudste festival ter wereld alweer. Plaats van handeling: Landgraaf natuurlijk, alweer voor de 29e keer. De data: vrijdag 10 tot en met zondag 12 juni 2016.

Pinkpop 2016 bevestigt: Puscifer

Tool-zanger Maynard James Keenan speelt weer eens in Europa, dit keer met zijn Puscifer-project. Keenan is het enige permanente lid van Puscifier en er wordt gezegd dat het gewoon een pseudoniem is voor zijn solo-werk. Maynard James Keenan had met Tool en A Perfect Circle blijkbaar nog niet genoeg uitlaatkleppen. Zijn soloproject Puscifer is mogelijk nog intrigerender dan zijn andere bands. Zo zegt hij dat de bijbehorende kledinglijn minstens zo belangrijk is als de muziek zelf. Op het laatste album Money Shot van eind 2015 is de vocale rol van secondante Carina Round flink gegroeid. Haar roomblanke stem en zijn gitzwarte vormen een uitzonderlijk schoon contrast.

Deel: