Anouk, die al bijna twintig jaar lang de hitlijsten vult met haar singles en albums, waaronder het met vier keer platina bekroonde ‘Together Alone’, komt eigenlijk met een ‘Greatest Hits’ album. De 30 grootste hits van de Haagse zangeres zijn nu gebundeld op ‘Anouk: Greatest Hits’. Ook kwamen er op 6 november nieuwe albums uit van Seal, James Morrison en de Italiaanse zangeres Laura Pausini. Laura Pausini is nog altijd de meest populaire Italiaanse artiest ter wereld. Ze verkocht meer dan 70 miljoen albums wereldwijd en was de eerste artiest van Italiaanse komaf die een Grammy won.

De 7 meiden van K3!

In de finale van de SBS 6 talentenjacht K3 zoekt K3 is bekend geworden welke drie meisjes K3 vormen. Marthe, Klaasje en Hanne treden in de voetsporen van Karen, Kristel en Josje (en verder terug ook Kathleen) en zullen voortaan als K3 door het leven gaan! Een van de grootste Vlaamse exportproducten trad in december al op in Nederland, ditmaal voor één tour met z’n zessen.

Op 9 november maakte Euro Blues Awards bekend dat zij met meerderheid van stemmen de jonge talentvolle gitarist Leif de Leeuw als winnaar hebben aangewezen van de European Blues Award ‘best band 2015’. De band won eind 2014 ook al de prestigieuze Dutch Blues Challenge award.

VanVelzen is terug! De populaire zanger heeft op 13 november via Sony Music het enieuw album ‘Call It Luck‘ uitgebracht. “Als het album ‘Call It Luck’ heet, moet je het juíst op vrijdag de 13e uitbrengen natuurlijk!”, aldus Roel Van Velzen.

Op 13 november verscheen ook het nieuwe livealbum (2CD) van Neil Young, getiteld ‘Bluenote Café‘. Het album bevat een compilatie van opnamen rondom zijn tour in 1987 en 1988, waar Young onder andere in The Pier in New York speelde. Het album bevat tevens zeven nooit uitgebrachte songs; ‘Soul of a Woman’, ‘Bad News unnamed(2)Comes to Town’, ‘Ain’t it the Truth, I’m Goin’, ‘Crime of the Heart’, ‘Doghouse’ en ‘Fool for Your Love’ en er is een uitvoering van maar liefst negentien minuten terug te horen van het alom bekende ‘Tonight’s The Night’.

Zwarte dag voor de Eagles of Death Metal

13 November was ook een treurige dag. Drie terroristen drongen tijdens een optreden van de Amerikaanse band Eagles of Death Metal de concertzaal binnen. 89 Mensen kwamen om het leven, waaronder een medewerker van de band.

19 November is ook protestzanger Armand overleden. De Eindhovenaar was in Nederland vooral bekend om zijn grote hit ‘Ben ik te min’ die hem meteen de stempel van protestzanger bezorgde. Armand vormde eerder dit jaar nog een combinatie met The Kik, en bracht daarmee een album uit. Armand is 69 jaar geworden.

Nieuwe albums voor Enya. Marco Borsato en Adele

Na 7 jaar stilte brengt Enya op 20 november 2015 haar nieuwe album ‘Dark Sky Island‘ uit. Enya is in 2012 begonnen met schrijven en zegt over het concept van het album. Het album bereikte in Nederland een mooie 5e plaats in de albumlijsten, en ook de rest van de wereld viel wederom voor de stem van de oud Clannad-zangeres.

Op vrijdag 20 november kwam ook het dertiende studioalbum van Marco Borsato uit, getiteld ‘Evenwicht’, de opvolger van zijn sucesalbum ‘Duizend Spiegels’ uit 2013. Marco Borsato begon later deze maand aan de eerste van een elfdelige reeks uitverkochte Symphonica In Rosso-concerten in Ziggo Dome in Amsterdam. Borsato is de eerste artiest die de Symphonica In Rosso concertreeks voor de tweede keer doet.

Maar de grootste release van november was toch wel ‘25‘, is de opvolger van het succesvolle album ’21’ van Adele. Het album stond meteen overal ter wereld op nummer 1. In de Verenigde Staten alleen al werden een recordaantal exemplaren in de eerste week verkocht. Namelijk meer dan drie miljoen.

Justin Bieber mocht in november een nieuw record op zijn naam schrijven: alle achttien nummers van de Deluxe-versie van zijn album ‘Purpose’ stonden tegelijk in de Single Top 100. Het album kwam in de week van verschijning ook binnen op één in de Album Top 100.

Nederland is een nieuw festival rijker. Op zondag 22 november lanceerde de symfonische metalband Epica de eerste editie van zijn eigen Epic Metal Fest in het Klokgebouw in Eindhoven. Epica’s eigen Epic Metal Fest in eigen land als apotheose van een uiterst succesvol jaar. Het Epic Metal Fest was de apotheose van een uiterst succesvol jaar.

Het mysterie van de Foo Fighters

De Foo Fighters hielden de gemoederen flink bezig sinds de verandering op hun website, eind oktober. Op de site verscheen ineens een vernieuwde achtergrond, een nieuw Foo Fighters logo en er staat een klok in beeld die aftelde naar 23 november. Het leek op een grote aankondiging, het bleek ‘slechts’ een nieuwe EP, ‘Saint Cecilia‘. opgedragen aan de fans, maar tevens aan de slachtoffers van de aanslagen in Parijs.

Cynthia Robinson, zangeres en trompetist van onder anderen Sly & the Family Stone en Graham Central Station, is eind november op 69-jarige leeftijd overleden. Robinson is onder anderen te horen in de aankondiging van Sly’s megahit ‘Dance to the music’, uit 1968. Cynthia Robinson was de eerste vrouwlijke trompetist én de eerste Afro-Amerikaanse trompettist die is opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame, in 1993.

De Amerikaanse bluesgitarist Walter Trout is de winnaar van de Sena European Guitar Award 2015. De man uit Los Angeles kreeg op vrijdag 27 november de prestigieuze oeuvre-award, afgekort SEGA, in Club Ziggo in Amsterdam uitgereikt.

Deel: