Cynthia Robinson, zangeres en trompetist van onder anderen Sly & the Family Stone en Graham Central Station, is maandagavond op 69-jarige leeftijd overleden. Robinson is onder anderen te horen in de aankondiging van Sly’s megahit ‘Dance to the music‘, uit 1968. In oktober werd bij Robinson kanker vastgesteld, waaraan ze ook is overleden. Voor haar herstel werd het Cynthia Robinson Cancer Care Fund opgericht, maar helaas was het voor Cynthia zelf te laat.

De legende Cynthia Robinson

Cynthia Robinson was de eerste vrouwlijke trompetist én de eerste Afro-Amerikaanse trompetist die is opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame, in 1993. Ze was vanaf het begin van Sly & the Family Stone, in 1966 betrokken bij de wereldberoemde groep, en bleef daarbij tot de groep in 1975 uit elkaar viel. Daarna speelde ze bij Graham Central Station, George Clinton en Prince. In 2006 nam ze deel aan de reünie van Sly and the Family Stone, die onder anderen optrad tijdens North Sea Jazz in Rotterdam.

Deel: