De Foo Fighters houden de gemoederen flink bezig sinds de verandering op hun website vorige week. Op de site verscheen ineens een vernieuwde achtergrond, een nieuw Foo Fighters logo en er staat een klok in beeld die aftelt naar 23 november. Kortom, er zit volgens ons een grote aankondinging aan te komen, maar de vraag is natuurlijk welke. Hieronder zetten we even alles op een rijtje van wat ons opvalt aan de huidige site en natuurlijk wat de die-hard fans zelf denken dat er gaat gebeuren.

Het eerste dat ons direct opviel is de datum waar de klok zal ophouden aftellen. Op 23 november om 5:01 onze tijd ( maar dus 22 november in Amerika) zal het ‘grote’ nieuws bekend worden gemaakt. We ging op onderzoek uit, maar we vonden helaas geen link met deze datum. De huidige tour van de Foo Fighters eindigt namelijke 3 dagen eerder en dus de enige helaas trieste logica die we daaraan kunnen geven is dat er wellicht een difinitief einde aan de band komt?

Volgens de fans is dit uiteraard niet van toepassing en dus bekeken we de theorie van hen. Het nieuwe logo op de website wijst volgens de fans er namelijk op dat er een vervolg van ‘Sonic Highways’ eraan zit te komen. En dat zou kloppen met de eerdere uitspraken van Dave Grohl dit jaar dat er een tweede serie aan zit te komen. Maar zal de band echt zoveel moeite en mysterie creeren om iets wat al eerder bevestigd was? Toch denken sommige fans in een nog simpelere weg en zeggen dat het de datum zal zijn dat Grohl’s gips spalk er af mag. Creatief dachten we, maar toch spitten we de site even verder uit.

Zo valt ons na diep graven op dat de bestandsnamen van wat er te zien en te horen is op de site ook hints met zich meebrengen. Zo heeft de aftelklok de file naam ‘lobby’ en daar lijkt het eerste geluidsfragment (dat je kan horen als je de site opent) ook aan gekoppelt. Het mp3 bestandje heeft de naam ‘IndiaHotel’ en daarop is een opname in een soort lobby te horen. Deze filenamen, gecombineerd met het ‘Foo dog’ plaatje op de site, hint wel heel sterk naar een Aziatische tour.

De andere en misschien ook wel duidelijke hint is het tweede geluidsfragment waarin Dave Grohl zegt “I don’t know about that weird three guitar thing, I feel like it should be something else. Let’s just do two.” Dit klinkt heel erg alsof Dave een nieuw nummer aan het finetunen is in de studio en dus zou deze hint misschien wijzen op inderdaad een vervolg van Sonic Highways die wellicht is opgenomen in India? Wie weet.

Een laatste mogelijkheid, is dat deze zin betekend dat na de huidige tour afscheid genomen wordt van 1 van de drie gitaristen van de groep. Foo Fighters heeft op het moment met Dave Grohl, Pat Smear en Chris Shiflett nu drie gitaristen. Smear heeft echter niet altijd bij de Foo Fighters gezeten en is tussen 1997 en 1999 al eens vervangen door Franz Stahl. Het is mogelijk dat Pat Smear de gitaar op 22 november wederom aan de wilgen zal hangen.

De site van de Foo Fighters houdt ons in ieder geval de komende tijd nog flink bezig aangezien deze 3 dagen geleden wéér veranderd is. Zodra er weer nieuwe duidelijke hints zijn en uiteraard als de klok is afgetelt dan houden we jullie als eerste op de hoogte.

Deel: