Met een nieuwe theatertour én een nieuw album, maakt De Kast een comeback. Op het album ‘Op de planken – 25 jaar De Kast‘ staan 12 nieuwe nummers en alle hits van de band. Ook een nieuw album voor de Editors. Op 2 oktober bracht de Britse band het nieuwe album ‘In Dream‘ uit. ‘In Dream’ wordt is het zesde album van de band. Voor het eerst sinds zeven jaar brengt songwriter Joe Jackson een verzameling originele nummers uit op zijn nieuwe album ‘Fast Forward‘, dat ook begin oktober uitkwam.

Bryan Adams bracht dit najaar een nieuw studio-album uit. Het album, getiteld ‘Get Up’, is geproduceerd door ELO-frontman Jeff Lynne en mede-geschreven door zijn vaste muzikale partner Jim Vallance.

Overwerk voor Het Goede Doel

Het verhaal van Het Goede Doel is eigenlijk het best te vergelijken met het boek ‘Tien Kleine Negertjes’ van Agatha Christie. Uiteindelijk bleven er twee over: Henk en Henk. De dader en het laatste slachtoffer. Op 9 oktober 2015 verscheen het nieuwe album ‘OVERWERK’.

Goed nieuws voor de fans van de Britse meidengroep All Saints. De 90s meidengroep is klaar voor een comeback. De dames zijn druk bezig met het maken van nieuwe muziek, alle vier de bandleden – Mel Blatt, Shaznay Lewis, Nicole Appleton en Natalie Appleton – zijn van de partij.

Guus Meeuwis bracht op vrijdag 9 oktober zijn nieuwe album ‘MORGEN’ uit. Meeuwis, die dit jaar twintig jaar in het vak zit, gaat vanaf januari op tournee. Met de ‘Morgen’-tournee zal Guus Meeuwis zowel de theaters als clubs aandoen, waardoor de fans kunnen kiezen in wat voor entourage zij de show willen bekijken en beluisteren.

Jim Diamond is niet meer. De Schotse zanger overleed in oktober op 64-jarige leeftijd in zijn woonplaats Londen. Jim had begin jaren ’80 met zijn band PhD een enorme hit met de single ‘I Won’t Let You Down’, in Nederland behaalde de single de #1 positie.

De Britse zanger Rod Stewart bracht op 23 oktober een nieuw album uit, ‘Another Country‘. De inmiddels 70 jarige Rod Stewart nam de songs voor het album op in zijn huis in Essex samen met zijn goede vriend en producer Kevin Savigar.

‘Embrace’, het nieuwe album van Armin van Buuren komt uit. ‘Embrace’ bevat samenwerkingen met Kensington, Gavin DeGraw, de Nederlandse Jazztrompettist Eric Vloeimans, singer-songwriter Cimo Fränkel, Mr. Probz en dj Hardwell. Er zijn mindere namen waar je mee kan samenwerken.

Dazzled Sticks

De bijzondere samenwerking, Dazzled Sticks, tussen Sticks (Opgezwolle, Fakkelbrigade, Great Minds) en Tjeerd Bomhof (Dazzled Kid, Voicst) is op een bijzondere manier tot stand gekomen: ze traden samen op tijdens een begrafenis. Het debuutalbum van Dazzled Sticks is eind oktober gratis ter download uitgegeven.

Phil Collins’ laatste solo album met origineel materiaal, ‘Testify’, dateert alweer uit 2002. In 2010 bracht hij een album uit met covers van Motown classics, een jaar later kondigde hij zijn pensioen aan. Nu zijn kinderen groter en zelfstandiger zijn heeft de iconische singer-songwriter laten weten dat hij nieuw werk wil gaan uitbrengen en weer op tournee wil gaan. Het leverde veel voor-, maar ook veel tegenstanders op. Het blijkt dus wel weer hoe groot de roem van Collins is.

Deel: