Justin Bieber mag een nieuw record op zijn naam schrijven: alle achttien nummers van de Deluxe-versie van zijn album ‘Purpose’ staan momenteel in de Single Top 100. Het album komt in de week van verschijning vandaag ook binnen op één in de Album Top 100.

Het is voor het eerst dat achttien nummers van een volledig album in de singlelijst terug te vinden zijn. De Canadese zanger staat met maar liefst vier singles in de Top 10 en bezet nu voor de eerste week de hoogste positie in de lijst met ‘Sorry ’. Het nummer is de opvolger van ‘What Do You Mean’, waarmee Justin Bieber zijn eerste nummer één-hit in Nederland scoorde. Met deze eerste, officiële single van ‘Purpose’ verbrak Justin Bieber ook het Weekly Global Spotify Streaming Record. In vijf dagen tijd werd het nummer meer dan 21 miljoen keer gestreamd. Daarnaast behaalde Justin Bieber met ‘What Do You Mean’ ook een melding in het Guinness Book Of Records. Hij is de jongste mannelijke artiest ooit die met een single op de eerste plaats in de Amerikaanse singlelijst Billboard Hot 100 binnen komt.

Samen met Diplo, Skrillex en Ed Sheeran werkte Justin Bieber aan een nieuwe, meer volwassen geluid op ‘Purpose’. Deze samenwerking is meer dan geslaagd; het nieuwe studioalbum van het 21-jarige popidool wordt wereldwijd omarmd door fans en critici. Ook in Nederland zijn de reacties lovend.

‘Purpose’ komt naar alle waarschijnlijkheid komende zondag voor de zesde keer op nummer één terecht in de toonaangevende Amerikaanse Billboard 200 Charts. Met dit feit verbreekt Bieber zijn eigen albumverkooprecord dat hij in 2012 neerzette met het album ‘Believe’.

In het weekend na het verschijnen van ‘Purpose’ heeft Justin Bieber dertien nieuwe videoclips uitgebracht. De zanger plaatste 13 uur lang ieder uur een videoclip online op zijn YouTube-account. Samen vormen de clips een dertig minuten durende film getiteld: ‘Purpose: The Movement’.

Op 11 november kondigde Justin Bieber zijn ‘Purpose-World Tour’ aan tijdens zijn bezoek aan de Ellen DeGeneres-show. De tour begint op 9 maart in Seattle. Op dit moment is nog niet duidelijk of de zanger ook Nederland bezoekt tijdens de tour.

Deel: