Douwe Egberts heeft sinds jaren de traditie, ieder jaar enkele Sinterklaasboeken uit te brengen, die steevast worden geschreven door een drietal bekende Nederlanders. H.K.H. Prinses Laurentien schrijft dit jaar het verhaal ‘Pietje Pienter pakt uit’, een Sinterklaasverhaal met als thema ‘duurzaamheid’. Dit verhaal wordt nu ook vertaald in een spectaculaire Sinterklaasmusical. Dit is voor het eerst dat er een musical wordt gemaakt van een Sinterklaasboek van Douwe Egberts.

“Wij zijn blij met het gekozen thema van duurzaamheid, wat ook voor ons erg belangrijk is. En het samenwerkingsverband met Stichting Lezen & Schrijven – opgericht door prinses Laurentien – is onderdeel van ons MVO-programma”, aldus Luc Van Gorp, algemeen directeur van de koffieproducent. “Om het tienjarig bestaan van de Douwe Egberts Sinterklaasboeken extra te vieren, hebben we speciaal voor basisscholen een kant-en-klaar musicalpakket ontwikkeld. Zo kunnen basisschoolleerlingen door samen toneel te spelen het Sinterklaasfeest nog feestelijker beleven”.

De vrolijke liedjes uit de musical zijn gecomponeerd door Majel Lustenhouwer, bekend van onder andere ‘Kinderen voor Kinderen’. De musical ‘Pietje Pienter pakt uit’, naar het prentenboek van prinses Laurentien, is vanaf nu gratis te downloaden via www.hetbegintmetlezen.nl. De musical is geschikt om op te voeren voor kinderen uit alle groepen van de basisschool en is bijzonder geschikt voor de sinterklaasontvangst op school.

Deel: