Op vrijdag 28 juni 2013 vindt de première plaats van Zomergasten, een nieuwe voorstelling van ’t Woud Ensemble tijdens Reuring festival in het Purmerbos, te Purmerend om 20:30 uur. Zomergasten is te zien van juni t/m september 2013 tijdens verschillende theaterfestivals (Zeeland Nazomerfestival en Axis Festival) en op bijzondere locaties zoals de binnentuin van de Hermitage te Amsterdam en UNESCO Werelderfgoed Schokland.

De zomergasten nemen hun intrek op het landgoed waar een lange zomer wacht. Ogenschijnlijk vredig en ontspannen, totdat de onderliggende intriges en spanningen aan de oppervlakte komen. Tegen de achtergrond van de mooist denkbare landschappen speelt ‘t Woud Ensemble Zomergasten dicht op de toeschouwers: aan romantische terrastafeltjes – met een goed glas wijn en een lekker hapje, waant iedereen zich een zomergast.

Zomergastenvan ’t Woud Ensemble is een vrije bewerking van het origineel van Maxim Gorki, gevolgd door de eenakter Zwanenzang van de eveneens beroemde Russische schrijver Anton Tsjechov: twee Russische meesterschrijvers in het Nederland Rusland jaar.

Première: 28 juni 2013, 20.30 uur, REURING festival in het Purmerbos, te Purmerend. Acteurs: Lukas Dijkema, Ad van Kempen en Marian Mudder Regisseur: Teuntje Klinkenberg Bewerker Gorki en dramaturg: Mart-Jan Zegers Producent: Jos van Hulst Productie: Erma van Maris, Tim Hermsen, Clarinda Nottrot Vormgeving: Marlies Schot Foto: © Reinier RVDA Publiciteit: Bureau tamtam/Lonneke van Eden Zakelijke leiding: Bureau Barel.

ZOMERGASTEN ’t WOUD ENSEMBLE SPEELLIJST 2013

JUNI
vr 21 t/m ma 24 Twello Landgoed Kleine Noordijk
do 27 t/m za 29 Purmerend Purmerbos Reuring Festival (vr 28 juni première)

JULI
do 4 t/m za 6 Eefde Landgoed Het Haveke
zo 7 Santpoort Landgoed Duin & Kruidberg
wo 31 Amsterdam Hermitage Amsterdam

AUGUSTUS
za 3 en zo 4 Amsterdam Hermitage Amsterdam
vr 16 t/m 25 Emmeloord Museum Schokland

SEPTEMBER
di 3 t/m za 7 Middelburg Zeeland Nazomerfestival
vr 13 t/m zo 15 Groningen Borgterrein Ewsum
vr 20 t/m zo 22 Assen AXIS Festival

Deel: