Op vrijdag 7 juni 2013 zal voor de vierde keer het festival Elevator Sessions worden georganiseerd. Dit gratis toegankelijke festival zal opnieuw plaatsvinden op het studentencomplex Tuindorp-West in Utrecht. Elevator Sessions is een festival in het Studentcomplex Tuindorp-West. Verassing, intimiteit en ontdekking zijn enkele kernwoorden die de sfeer van het festival omschrijven. 

Dit jaar zullen er diverse acts worden geprogrammeerd die vooral muzikaal van aard zijn. Hiervoor worden de liften, hallen, galerijen en enkele woningen van de studentenflats omgetoverd tot kleine podia waar ruim dertig acts optredens verzorgen. Waar de voorgaande jaren voor het singer-songwriter genre een groot deel van de programmering besloeg, zal het publiek tijdens deze editie meer dan ooit getrakteerd worden op een breed scala aan muziekstijlen. Deze editie werkt Elevator Sessions weer samen met verschillende organisaties, waaronder het online muziekplatform ‘Staplab’. In de speciaal daarvoor ingerichte Staplab-lift vinden gedurende de avond mini-concerten plaats.
 
De organisatie van L.A.M. neemt de programmering van de zesde galerij van de ‘oranje’ studentenflat aan de Willem Schuylenburglaan voor haar rekening. Hier zullen onder andere acts als Ducking Punches, Bad Ideas en Alarm vs. Me! optreden. Een geheel ander geluid zal dit jaar klinken door de samenwerking met Stichting Gaudeamus die een studentenwoning in een flat van het studentencomplex zal hosten. Het zogenaamde ‘Gaudeamushuis’ zal een selectie van jonge componisten ten gehore brengen, waaronder Aart Strootman, Maarten Vos en Custom Made Music.
 
Dit jaar zullen naast de voorgenoemde samenwerkingen zullen in alle liften, hallen en op elke bovenste galerij van de drie studentenflats muzikale acts vanuit allerlei windstreken het complex muzikaal verlichten. Onder andere verborgenBende, Kern Revolutionaire Zaken, Men of Mega, Let’s Go Eskimo, Marieke Rijneveld, Bibliothèque Érotique, Stillwave, Awash, Leeuwenhart, Body Politics (solo), Skere Heren en vele anderen de revue passeren.
 
Tenslotte zal de openheid van het festival wellicht een aantal ad hoc optredens tot gevolg hebben. Kom langs en ervaar hoe de hiërarchie tussen muzikant en luisteraar wordt doorbroken!

Deel: