Rauwe blues uit de tenen! Op donderdag 13 april staat de Amerikaanse blueszangeres Dana Fuchs in De Nieuwe Nor in Heerlen. Dana Fuchs heeft een dijk van een stem die het midden houdt tussen Janis Joplin en Etta James en muzikaal rockt ze als The Rolling Stones. “Rock-n’-roll doesn’t get any better” op 13 april in De Nieuwe Nor.

De uit Florida afkomstige zangeres Dana Fuchs beleefde een zware jeugd met een autoritaire vader, een drugsverslaving, een baantje als stripper en tragische sterftegevallen in haar familie. Voordat ze twintig was, vertrok ze naar New York om de blues te gaan zingen. Daar liep ze bluesman Jon Diamond tegen het lijf die haar uit een striptent plukte. Met zijn steun lukte het haar een carrière in de muziek op poten te zetten. Het was de start van The Dana Fuchs Band waarin haar krachtige stem de boventoon voert. Ze gebruikt haar levenservaring in haar muziek en het maakt haar muziek alleen maar rijker. Blues zoals blues bedoeld is.

Naast het uitbrengen van tal van albums, was Dana Fuchs te zien als Janis Joplin in de succesvolle Broadway-musical ‘Love, Janis’. Daarnaast vertolkte zij in 2007 de rol van Sadie in de muziekfilm ‘Across The Universe’, waarin 31 Beatles-nummers opnieuw gearrangeerd werden. Voor deze soundtrack ging Dana Fuchs de studio in met artiesten als Bono en Joe Cocker. Stereophile Magazine omschreef het als “imagine a sultry, more emotive Janis Joplin, backed by a higher energy version of the late 60s Rolling Stones … Rock-n’-roll doesn’t get any better.”

Deel: