Kameel pakt uit met een energieke en eigenzinnige remix van ‘Who D’you Think You’re Talking To?’, een nummer van Buscemi met punkicoon Steve Ignorant (Crass). De track ‘Who D’you Think You’re Talking To?’ verscheen in 2021 op de Buscemi-cd ‘Mistral Du Sud’ (Les Disques Du Crepuscule). ‘Getting Cosy with Steve’, de nieuwe single van Kameel met punkicoon Steve Ignorant (Crass), is een muzikale kopstoot die je in 3 minuten helemaal knock out slaat. De track, getiteld ‘Getting Cosy with Steve’, verscheen op 20 april 2024 als 7″ vinyl en digitaal via Pang Pang Recordsen en de videoclip ervan gaat vandaag in première op Maxazine.

Frisse interpretatie

‘Getting Cosy with Steve’ is meer dan een simpele remix van het nummer. Kameel transformeert het nummer compleet met hun kenmerkende jazzinvloeden, resulterend in een snedige, punky en gebalde track. De rauwe stem van Steve Ignorant en de virtuoze baritonsaxofoon van Joppe Bestevaar vullen het arrangement perfect aan, terwijl verrassende wendingen het typisch Kameel maken.

Ode aan Crass

De release van ‘Getting Cosy with Steve’ valt samen met de 40e verjaardag van Crass, de legendarische anarcho-punkband opgericht door Steve Ignorant en Penny Rimbaud. Crass was een van de meest invloedrijke bands in de Britse muziekgeschiedenis, bekend om hun compromisloze houding en hun DIY-ethiek. Hun muziek en idealen inspireren tot op de dag van vandaag muzikanten, kunstenaars, activisten en rebellen over de hele wereld.

Een Kameel must-have

‘Getting Cosy with Steve’ is een must-have voor fans van Kameel, Crass en liefhebbers van avontuurlijke muziek. De track bewijst opnieuw het talent van Kameel om genres te overbruggen en creëert een unieke luisterervaring die zowel energiek als intellectueel bevredigend is.

Vandaag komt de video clip van ‘Getting Cosy With Steve’ uit, en de clip (gemaakt door Raf Wathion, bekend van zijn reclamespots van de grootste merken alsmede de films Little Ox (2021), Day 6011 (2013) and Assepoester (1990)), zal de boeken in gaan als de clip met de meest onmogelijk gekleurde bende apen allertijden. Een geniale clip die doet denken aan de Beastie Boys en meer dan perfect past bij de rauwe muziek van Kameel. Vandaag uit en natuurlijk in première bij Maxazine.

Deel: