Het octet Skordatura, onder leiding van drummer, componist en arrangeur Sebastiaan Vekeman, staat klaar om de muziekscene te veroveren met hun veelbelovende nieuwe album ‘Beefkat’, dat op 27 september 2024 wordt uitgebracht door W.E.R.F. Records. De eerste single en tevens openingstrack van het album, getiteld ‘Awaar Drie Slag’, dient als een bruisende introductie tot het eclectische geluid van de band.

In ‘Awaar Drie Slag’ eert Skordatura de veelzijdigheid van de driekwartsmaat, waarbij Vekeman en zijn medemuzikanten alle mogelijkheden van het octet verkennen met een tomeloze passie. De muziek is een ruwe omhelzing van energie en rauwe expressie, vrij van compromissen en doordrenkt met een onmiskenbare creativiteit.

Met rollende ritmes, hoekige grooves en snedige injecties creëert Skordatura een borrelende stoofpot van ideeën die herinneringen oproept aan de intergalactische funk van Battles, zij het met een eigenzinnige twist. De toevoeging van Fender Rhodes wizard Jozef Dumoulin als nieuw lid van de band voegt een extra dimensie toe aan het geluid van Skordatua en zorgt voor nog meer vuurwerk.

Jozef Dumoulin, bekend om zijn eigentijdse en eclectische benadering van het Fender Rhodes keyboard, brengt zijn unieke talenten naar het octet en verrijkt hun geluid met zijn virtuositeit. Naast zijn werk met Skordatura is Dumoulin een veelgevraagde muzikant in het circuit van jazz en geïmproviseerde muziek, waar hij bekend staat om zijn innovatieve spel en grensverleggende composities. Momenteel resideert Dumoulin in Parijs, waar hij blijft evolueren als een van de meest opmerkelijke muzikanten van zijn generatie.

Het album ‘Beefkat’ brengt ook de samenwerking tussen Skordatura en het gerenommeerde avant-gardistische jazzensemble MÂÄK onder de aandacht. MÂÄK, onder leiding van Laurent Blondiau, Jeroen Van Herzeele, Michel Massot en Grégoire Tirtiaux, staat bekend om hun avontuurlijke benadering van jazz en heeft internationale faam verworven met hun unieke geluid. De samenwerking tussen Skordatura en MÂÄK belooft een meeslepende luisterervaring te worden, waarbij de grenzen van het genre worden opgerekt en nieuwe muzikale horizonten worden verkend.

Met ‘Beefkat’ bewijst Skordatura zich als een van de meest opwindende en innovatieve acts in de hedendaagse muziekscene. Hun muziek, doordrenkt met creativiteit, energie en emotie, biedt een verfrissende kijk op het traditionele jazzlandschap en laat een blijvende indruk achter op luisteraars van alle achtergronden. Mis het niet wanneer ‘Beefkat’ op 27 september het licht ziet en Skordatura zijn nieuwe muzikale reis begint.

Foto (c) Sam Verhaert

Deel: