Op vrijdagavond vond in Luxor Live Arnhem het optreden van Claude plaats tijdens de Je M’appelle Claude clubtour 2024, waarbij de opkomende artiest Claude zijn muzikale talenten liet horen. Hoewel zijn achtergrond in de Franse muziek ligt, integreert Claude nu ook de Nederlandse taal in zijn nummers. Met slechts vier eigen nummers op zijn repertoire beloofde de avond een avond vol verrassingen te worden.

Ondanks de bescheiden omvang van de zaal, paste de intieme sfeer goed bij het karakter van het concert. Het publiek, bestaande uit mensen van verschillende leeftijden, zorgde voor een warme en gastvrije atmosfeer, waarbij het leek alsof iedereen deel uitmaakte van een grote familie.

Claude nam het publiek mee op een muzikale reis met een mix van eigen nummers en bekende covers. Hoogtepunten waren onder meer zijn optreden met zijn zus, waarbij ze samen emotionele nummers zoals ‘Je T’aimais, Je T’aime, Je T’aimerai’ en ‘Someone You Loved’ ten gehore brachten. Deze persoonlijke momenten raakten niet alleen het publiek, maar boden ook een inkijkje in het leven van Claude.

Een ander hoogtepunt van de avond was het moment waarop Claude nieuwe nummers ten gehore bracht die nog niet officieel zijn uitgebracht, waaronder ‘Allez Touchez’ en ‘La Pression’. Vooral ‘La Pression’ was bijzonder, omdat het nummer ingaat op de druk die op hem kwam te liggen toen hij plotseling bekend werd. Het zingen van dit nummer was voor hem een uitdaging, maar tegelijkertijd ook een emotionele en betekenisvolle ervaring, gezien de persoonlijke lading die het voor hem heeft.

De interactie tussen Claude en het publiek was hartverwarmend. Hij nam de tijd om kinderen te begroeten en naar hen te zwaaien, waardoor de band tussen artiest en fans nog sterker werd. Ondanks het beperkte aantal eigen nummers wist Claude een meeslepende en boeiende show neer te zetten door zijn keuze voor covers en het delen van persoonlijke verhalen en daarbij ook nieuwe muziek, waardoor het publiek hem beter leerde kennen en ook beter leerde begrijpen.

Na afloop van het concert overheerste een gevoel van tevredenheid en waardering voor alle nummers die hij zong. Claude mag dan nog een jonge artiest zijn, maar zijn talent en charisma hebben een blijvende indruk achtergelaten. De Je M’appelle Claude clubtour 2024 in Luxor Live Arnhem was niet alleen een geweldig concert, maar ook een ervaring die niet snel vergeten zal worden.

Foto’s (c) Anniek Takken

Deel: