Ruim vier maanden voordat het Óbuda-eiland in Boedapest weer wordt omgetoverd tot The Island Of Freedom, dropt Sziget Festival een lading nieuwe namen. Halsey en Liam Gallagher staan naast Fred again.., Martin Garrix, Sam Smith en Stormzy als headliners op het festival. Ook Janelle Monáe, RAYE, Tom Odell, Editors en Skrillex prijken op het affiche.

De Amerikaanse popzangeres Halsey komt deze zomer naar Sziget voor een headline show op donderdag 8 augustus. Naast haar reist ook Liam Gallagher af naar The Island of Freedom, als onderdeel van de anniversary tour van Oasis’ debuutalbum Definitely Maybe. Hij is een van de headliners op vrijdag 9 augustus, op dezelfde dag als UK-grime-grootheid Stormzy. De grote winnaar van de Brit Awards, RAYE maakt komende zomer haar debuut op Sziget, net als de Amerikaanse soul- en R&B-zangeres Janelle Monáe.

De organisatie kondigt in totaal 40 nieuwe namen aan, waaronder het elektronische duo Modeselektor, het Deense popicoon MØ, de Amerikaanse pionier Skrillex en de Britse singer-songwriter Tom Odell. Andere nieuwe toevoegingen zijn onder meer Editors, Franc Moody, Neil Frances, Sven Väth en LANY.

Vanuit de Benelux reizen er diverse acts naar het Hongaarse festival. Eerder werd al bekend dat onder meer Joost, Warhaus, Pip Blom en Goldband op Sziget staan, nu zijn daar Job Jobse, Tinlicker (live) en KI/KI daaraan toegevoegd. Jaarlijks reizen bezoekers vanuit heel de wereld richting Boedapest, waaronder ook veel bezoekers uit Nederland en België.

Met deze toevoegingen krijgt de line-up van het zesdaagse festival al behoorlijk vorm. Sziget-directeur Tamás Kádár voegt toe: “We zijn ontzettend blij met Liam Gallagher en Halsey als onze nieuwe headliners. Liam Gallagher zal op dezelfde dag optreden als Stormzy. Een scherp oog zou kunnen zien dat er later nog meer acts zullen worden toegevoegd.”

Sziget is één van de grootste festivals van Europa. Het Óbudai eiland in de Donau wordt ondergedompeld tot The Island of Freedom en verspreid over zes dagen zijn er honderden artiesten te zien, van grote acts tot nieuw talent. Ook zijn er workshops, circus, sport, theater, panels, art of freedom en meer. Sziget vindt deze zomer van 7 t/m 12 augustus plaats in Boedapest.

Deel: