Op zaterdag 23 maart bracht de Britse Singer-Songwriter Tom Odell zijn magische muziek naar de  AFAS Live in Amsterdam. Het publiek werd tijdens het bijna twee uur durende concert meegenomen op zijn muzikale reis, die doordrenkt was van persoonlijke verhalen en diepgewortelde emoties.

Het voorprogramma werd verzorgd door het getalenteerde duo Wasia Project, de leden William Gao en Olivia Hardy zijn tevens broer en zus. Het duo is bekend van hun titelsong ‘Ur So Pretty’, wat gebruikt werd voor de populaire tienerserie ‘Heartstopper’. William speelt zelf ook in deze serie en het publiek was maar al te enthousiast om hem samen met zijn zus Olivia op te zien treden. Wasia Project bracht een frisse mix van pop en jazz op het podium in Amsterdam. Met hun unieke geluid en aanstekelijke energie wisten ze het publiek al snel op te warmen voor de hoofdact.

Tom Odell, die geïnspireerd is door grootheden als Elton John en David Bowie, is bekend om zijn oprechte en introspectieve teksten, die voortkomen uit zijn eigen ervaringen en observaties. Zijn podiumaanwezigheid was erg indrukwekkend terwijl hij het grootste deel van het concert achter zijn piano zat, omringd door een getalenteerde band van muzikanten. Tom sprak tussen de nummers door weinig tot niet, maar dat mocht de pret niet drukken.

De sfeer in de zaal was zowel intiem als energiek, met momenten van stille bewondering voor de zachtere nummers en momenten van geluk en enthousiasme tijdens zijn bekende hits als ‘Black Friday’, ‘Heal’ en ‘Another Love’. Het publiek reageerde enthousiast op verschillende nummers, en dan in het bijzonder de cover van ‘What Was I Made For?’ van Billie Eilish en de overgang van dit nummer in ‘Another Love’. Het publiek ging hierbij helemaal uit hun dak.

Technisch gezien was het concert perfect uitgevoerd, met een uitstekend geluidssysteem en dynamische verlichting die de emotie van de muziek aanvulde. Hoogtepunten waren onder meer de meeslepende solo’s van de band en de indrukwekkende vocale prestaties van Tom Odell, die elke noot met passie vertolkte.

Hoewel het concert gevuld was met hoogtepunten, waren er ook enkele teleurstellingen, zoals het ontbreken van een uitvoering van een van Tom Odell’s bekendste hits, ‘True Colours’. Desalniettemin bleef de avond gevuld met memorabele momenten, waaronder het spontane en onvoorspelbare karakter van Tom Odell’s setlist. Het feit dat hij ter plekke koos wat hij wilde spelen en zijn band na één noot al kon horen welk lied zij moesten spelen, getuigde van hun uitzonderlijke samenspel.

Al met al was het concert van Tom Odell in AFAS Live een betoverende ervaring die lang in het geheugen van het publiek gegrift zal blijven. Zijn krachtige optreden maakte deze avond tot een onvergetelijke belevenis voor iedereen die aanwezig was.

Deel: