De zaal, de aula van het Willem van Oranje College in Waalwijk. Een school voor middelbaar onderwijs met aandacht voor persoonlijke ontwikkeling van haar leerlingen. Deze avond waren de spotlights gericht op de leerlingen van het Open Podium project. Een voorbode van de avond was het feit dat vlak voor aanvang twee keer het brandalarm afging. Loos alarm, maar toch. Het was de start van optredens die de zaal in vuur en vlam zouden zetten.

Meer dan 20 jaar geleden had initiatiefneemster Anette Faber een afstudeerproject om de muziekstudenten een podium te geven op school en een avond organiseren om hun kunne te laten zien en horen. Nu, nadat een jaar of zeven geleden Esther Brouwer de Koning was toegetreden als docent en de organisatie, is het project uitgegroeid tot datgene wat we deze avond hebben ervaren.
Een zeer gevarieerd programma van studenten van brugklassers (12 jaar) tot eindejaars (18 jaar).

De setlist en de line-up was geheel onder controle van de studenten met links en rechts wat aansturende adviezen van de vier docenten die nu deel uitmaken van de organisatie. Het thema van deze avond was de TV serie ‘Friends’ en met nadruk op de titelsong ‘ I’ll be there for you’. Die titelsong slaat op de ondersteuning van de docenten aan de leerlingen.

De acts werden aan het 400 koppige publiek voorgesteld door middel van een video op het podiumscherm. Om alle optredens bij naam en toenaam te noemen zou een hele lijst worden vandaar een willekeurige selectie uit de setlist:
‘Angels’ van Robbie Williams door Johannieke Faes
‘Hall of Fame’ van The Script door Tygo Boer, solo op piano.
‘Jij hoort bij mij’ van Flemming door Bregje Brettschneider.
‘Man! I feel like a Woman’ van Shania Twain door Fleur Peeters en Danique Brok.
‘The Smell of Rebellion’ uit Mathilda the Musical door Nathan der Peffer.
‘Run to you’ vanPenatonix’ A cappella door de docenten

Natuurlijk doen we door deze selectie alle anderen te kort, maar werkelijk alles was geweldig om te horen en te zien. Uit deze avond bleek dat in er Brabant zo veel muzikaal talent nog onder de radar zit en blijft.
Veel van de studenten gaan na het Willem van Oranje door in de muziek, om voor een carrière in de muziek/ theater te kiezen.
Het was mooie om te zien voor ouders, broers en zussen, opa’s en oma’s en veel andere geïnteresseerden.

Het slot nummer, hoe kon het ook anders, was van The Rembrandts, de titelsong van ‘Friends’

“I’ll be there for you
When the rain starts to pour
I’ll be there for you
Like I’ve been there before
I’ll be there for you
‘Cuz you’re there for me too …”

Foto’s (c) Rob Verbrugge

Deel: