Voor het eerst in de geschiedenis deed de Legens of Rock Tour Zaal Overberg in St.Michelsgestel aan. En hoe, het was een avond vol grunge en rock en voor 75% een ode aan de muziek die zijn roots vind in Seattle.

De Line-Up van deze avond:
Why Go Home – Pearl Jam Tribute
Green Bay – Green Day Tribute
Monkey Wrench – Foo Fighters Tribute
Negative Creeps – Nirvana Tribute

Why Go Home had de eer om de avond te mogen openen. Voor het begin van een
Brabantse Nacht misschien wat te vroeg want de zaal was nog “maar” voor 80% gevuld. Ze waren niet voor niets zo vroeg gekomen. De mannen van deze Pearl Jam tribute maakten de zaal meteen wakker en warm. Wat je van een tribute mag verwachten gebeurde ook, alle bekende en ook minder bekende hits passeerden de revue. Al is het lastig om uit zoveel hits te kiezen voor een setlist. Eigenlijk wil je alles wel spelen maar daar is een setje van een uur toch echt te kort voor. Kortom
‘Alive’, ‘Black’, ‘Jeremy’, alles kwam wel voorbij en de band had weinig moeite om ze zaal mee te krijgen. Hoe toepasselijk was het in deze tijd dat Why Go Home ook ‘Rockin’ In A Free World’ bracht, een nummer uit 1989 en nog steeds actueel. De afsluiter was voor ‘Porch’.

Green Bay was de volgende die de eer hadden het podium te betreden. Inmiddels was de zaal volgestroomd met zowel jong en oud en de temperatuur begon in Zaal Overberg langzaam op te lopen, mede door de act die er op het podium te zien was.

Ook hier weer een setlist van de grootste hits van Green Day. Waar bij Pearl Jam vooral de sfeer bepaalden werd de ruimte nu voor het podium nu vooral ingenomen door het jeugdigere publiek. Met nummers als ‘Amercan Idiot’ ,’Boulevard’ en ‘When September Ends’ wist Green Bay het inmiddels uitzinnige publiek te boeien.

Monkey Wrench was band nummer drie in de Line-up. Foo Fighters, de band met Zanger David Grohl, is een uitdaging voor een tribute band. De energie van Grohl ook in een tribute te laten zien, dat moet je durven. Hoe goed slaagde Monkey Wrench er in om het Foo Fighters gevoel over te brengen bij alle fans van de “real thing”? Stage Diving, deze keer niet echt hoog overigens maar toch, behoorde niet bij de act maar werd ingebracht door het enthousiaste publiek met alle risisco’s van dien. Maar in Brabant weet men wel hoe men van alles een feestje kan maken en dat is niet negatief bedoeld want het was al een groot feest. Met nummers als natuurlijk ‘Monkey Wrench’, ‘My Hero’, ‘Everlong’ en als afsluiter ‘Pretender’.

Negative Creeps was niet meteen de headliner, maar wel de laatste act van deze avond van grunge en rock. De vloer was inmiddels bezaaid met lege glazen en was niet alleen vochtig van de inhoud van die glazen. De temperatuur bereikte een waarde die in een hittegolf niet zou misstaan. Een hittegolf was ook de setlist van Negative Creeps. ‘Save The Servants’, ‘Breed’, ‘Lithium’, en ‘Smells Like Teen Spirit’, werd gebracht met een energie die Nirvana en Kurt Corbain zo eigen was. Met ‘Territorial Pissings’ werd de avond ten einde gebracht.

Met deze avond veranderde een dorp in Brabant even in Seattle.

Foto’s (c) Rob Verbrugge

Deel: