Na haar eerste hit ‘Groter Dan Ik‘, brak Froukje Veenstra (22) door. Dit was een protestnummer over de klimaatcrisis. Froukje heeft 9 en 10 mei twee keer de Paradiso weten uit te verkopen.

Na tientallen Nederlandse hits, was Froukje nog nergens te bekennen. Er stond een soort blok op het podium, waarvan niemand wist wat het daadwerkelijk was. Toen na een kwartier de bandleden dan toch eindelijk het podium op kwamen gelopen, ging het publiek los. Maar Froukje was nog steeds nergens te zien. Toen verlichtte de zaal en schoven er twee gordijnen open. Het grote blok wat op het podium stond, bleek een nagemaakte huiskamer. Tijdens haar show heeft ze flink gebruik gemaakt van dit extra decor. Ze gaf al snel aan dat het niet te theatraal aan moet voelen en iedereen zichzelf moet zijn en los moet gaan. Froukje gaf zelf aan zenuwachtig te zijn.

Tijdens het nummer ’17’ sloot ze zichzelf weer op in haar woonkamer. Er zat een deur aan de zijkant, waardoor ze naar binnen en buiten kon. De voorkant was doorzichtig en er werd regen geprojecteerd. Ze ruimde wat spullen op in de kamer en na een aantal nummers begon ze zich zelfs uit te kleden. Het leek alsof ze hierbij loskwam. Ze danste losjes en het leek alsof ze niet meer zenuwachtig was, maar één was geworden met de zaal. Toen een van haar goede vriendinnen S10 het podium op wandelde, schreeuwde de hele Paradiso hun longen uit hun lichaam. Alhoewel: het leek alsof S10 er niet zoveel zin in had. Maar dat kan uiteraard ook zo lijken als je naast de (ondertussen) energieke Froukje staat.

Froukje ontving tijdens haar show meerdere cadeaus, waaronder een bos rode rozen en een zonnebril. Ze werd er een beetje verlegen van en legde het in eerste instantie aan de kant. Froukje heeft een goede connectie met haar bandleden. Ze nam haar gitariste zelfs een keer mee in de doorzichtige kamer. Doordat er wederzijds respect is, is het prachtig om ze op te zien treden. En het genieten; stuk voor stuk werd er genoten. Dat was goed te zien.

Froukje mag ontzettend trots zijn op de shows die ze heeft neergezet. Ze heeft aangekondigd bezig te zijn met een album, maar dat ze heel erg onzeker is hierover. Haar fans weten als geen ander dat dat nergens voor nodig is. Froukje heeft met haar energie de haast overvolle Paradiso weggeblazen.

Deel: