Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Eros Ramazzotti @ Vorst Nationaal.

Concerttip woensdag 22 februari: Eros Ramazzotti @ Vorst Nationaal

Eros Ramazzotti ie een Italiaanse popster van internationaal niveau. Met zijn muziek wist de Italiaanse zanger meer dan zestig miljoen platen wereldwijd te verkopen, waaronder ook zijn meest recente album ‘Vita Ce N’è’ (2018). De wereldster wist in 1985 definitief door te breken met zijn deelname aan de Italiaanse muziekwedstrijd Sanremo Festival met het nummer ‘Una storia importante’. Hoewel Ramazzotti slechts op de zesde plaats eindigde, behaalde hij met de single grootse bekendheid in geheel Europa. In de jaren daarna verkreeg hij veel bekendheid en in 1997 zette hij zich definitief op de kaart met zijn self-titled album ‘Eros’ (1997), waarop onder andere de hit ‘Se bastasse una canzone’ te horen is.

Op 16 september 2022 breekt een nieuw muzikaal hoofdstuk aan voor de Italiaanse superster, met de release van zijn nieuwste album ‘Battito Infinito’. Volgens Ramazzotti markeert het album zijn ‘nieuwe artistieke identiteit’. Op 10 juni wordt de eerste single, genaamd ‘AMA’, van het album uitgebracht. Het nummer brengt een universele boodschap van liefde, vrijheid en nodigt de luisteraar uit om lief te hebben zonder grenzen en diens gevoel te omarmen. Het nummer zet de toon voor ‘Battito Infinito’ en de gelijknamige wereldtour en zal, evenals Ramazzotti’s oudere werk, gedurende zijn nieuwe tournee ten gehore gebracht worden.

Deel: