Lizz Wright is één van de aantrekkelijkste jazz-chanson stemmen ter wereld. Voor fans van Gregory Porter, Dee Dee Bridgewater en Billie Holiday. Lizz Wright brengt soul, jazz en gospel die je raakt. Wright’s roots uit het diepe zuiden van Amerika, klinken door in al haar liedjes: ze variëren van broeierig warm tot spiritueel diep.

Het is hard gegaan voor Wright sinds ze in 2000 met haar bijdrage aan een Billie Holiday-eerbetoon werd opgemerkt. Ze kreeg een platencontract, gaf optredens in heel Amerika, deed promotie in Europa, zong op diverse festivals en werd in de muziekbladen genoteerd als grote belofte.

Was haar debuut ‘Salt’ een behoorlijk soulful album met jazz en r&b, dan haakte opvolger ‘Dreaming Wide Awake’ in op de singer-songwriter traditie met mooie verstilde, spirituele liedjes die zich op de grensvlakken van countrypop, blues en jazz bewogen.

Haar zesde album ‘Grace’ (geproduceerd door niemand minder dan Joe Henry) bestaat uit covers van onder meer Ray Charles, Allen Toussaint, Nina Simone, Bob Dylan en Birds of Chicago. Dit jaar lanceerde Wright het ‘Live from Berlin’ album: ‘Holding Spaces’.

De zangeres staat op maandag 14 november in Het Depot in Leuven.

Deel: