Carminho is zonder meer het boegbeeld van de fado (het Portugese levenslied) en één van de belangrijkste Portugese artiesten van de laatste tijd. In april 2023 staat ze in De Grote Post in Oostende en op 26 april 2023 speelt ze in De Roma in Antwerpen.

Een nieuw album wordt verwacht begin 2023. Wat Carminho’s 5e onuitgebrachte werk zal worden, kende zijn start in een artistieke residentie in Lissabon, opgenomen in de Namouche Studios. Het succes van ‘Maria’, uitgebracht in 2018 (Warner), met een wereldtournee die verdergaat, werd opgevolgd door de wel zeer opmerkelijke en exclusieve samenwerking met Caetano Veloso op het album van de Braziliaanse artiest tijdens ‘Você Você’. Carminho bleek de enige gastmuzikant te zijn op het album, getiteld ‘Meu Coco’. Brazilië is namelijk ook één van de gebieden waar Carminho een grote carrière heeft uitgebouwd, zoals blijkt uit verschillende tournees en het aantal streams op digitale platforms die ze op Braziliaans grondgebied bereikt.

Carminho blijft trouw aan haar artistieke identiteit wanneer ze haar unieke pad verder volgt dat alle continenten doorkruist. Ze bereidt zich terwijl voor op een nieuw hoofdstuk met het volgende album. De ambitie van Carminho’s nieuwe werk is om een grote stempel te drukken, niet alleen als muzikant maar ook als componist, schrijfster, performer en culturele aggregator waarbij ze maximale inspiratie put uit een hedendaags Portugal.

Carminho geeft op 25 april 2023 een concert in De Grote Post in Oostende en op 26 april 2023 speelt ze in De Roma in Antwerpen.

Deel: