Kings Elliot brengt op 16 september haar tweede EP ‘Bored of the Circus’ uit. De video voor de eerste single ‘Butterfly Pen’ is een tour de force die erin slaagt de persoonlijke tekst over depressie uit te beelden; via elementen van herhaling en een ronddraaiende camera wordt het gevoel van een neerwaartse spiraal nagebootst.

De in Zwitserland geboren maar in London woonachtige singer-songwriter heeft een borderline persoonlijkheidsstoornis. In haar muziek en tegenover fans is de zangeres heel open over haar mentale problemen. Haar sociale mediapagina’s zijn een veilige plek waar haar fans met elkaar in contact kunnen komen. Haar pijnlijke eerlijkheid heeft haar niet alleen geliefd gemaakt bij muziekliefhebbers over de hele wereld, ze krijgt ook support van grote namen als actrice Reese Witherspoon, Dixie D’Amelio en Lewis Capaldi.

Op ‘Bored of the Circus’ verfijnt Elliot haar talent om persoonlijke teksten over mentale problemen te koppelen aan perfecte popsongs voor de 21ste eeuw, waarbij ze ook teruggrijpt naar het verleden. Kings Elliot is vanaf 5 augustus op tour in de Verenigde Staten met Imagine Dragons.

Deel: